Bilgi
Hangi Laptopu Almalıyım? (2018)
Herkese Merhaba. Bir laptop almayı planlıyorsanız öncelikle belirlemeniz gereken ilk şey bütçe. Net bir bütçe belirlemeniz bir laptop almanızı daha kolay hale getirecektir. Bütçenizi belirledikten sonra bazı temel kavramlar konusunda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Bunlar temel olarak İşlemci, RAM ve Ekran Kartı olarak sayabiliriz. Bu üç ana donanım birimi laptopun performansını yani gücünü belirleyen üç önemli özelliktir. İşlemci, RAM ve Ekran Kartı ne kadar iyi ise bilgisayarınız o kadar performanslı çalışacaktır.
İşlemci (CPU) dediğimiz şey bilgisayarda asıl işlemleri gerçekleştiren bilgisayarın en önemli parçalarından biridir. Çalıştırılmakta olan yazılımın içinde bulunan komutları işler. İşlemciler, dijital bilgisayarların veri işleyen ve yazılım komutlarını gerçekleştiren bölümüdür. İşlemciler, ana depolama ve giriş/çıkış işlemleri ile birlikte bilgisayarların en gerekli parçaları arasında yer alır.
RAM (Random Access Memory) mikroişlemcili sistemlerde kullanılan bir tür veri/hafıza deposudur. Farklı bir ifadeyle açıklamak gerekirse, insanda beyin, makinede motor hangi görevi görüyorsa, RAM da bilgisayarda aynı işlevi görmektedir.
Ekran Kartı (GPU) ise bilgisayarın görüntü vermesini sağlayan birimidir. Günümüzde ekran kartları için GPU üreten iki büyük firma bulunmaktadır. Nvidia ve AMD aralarındaki sürekli rekabetten dolayı her geçen gün GPU mimarilerini güçlendirmekte ve kapasitelerini arttırmaktadır. Eğer bir oyuncu iseniz ekran kartı özelliğinin yüksek olması sizin için ekstra bir avantaj olacaktır.
Bir laptop (dizüstü bilgisayar) almaya karar verdiğinizde öncelikle ne için alacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Oyun, işyeri, multimedya, ofis, gündelik kullanım, profesyonel amaçlar için laptoplar segment segment üretilirler. Tıpkı otomobillerde olduğu gibi. Bir otomobil nasıl ki bazıları sadece şehir için kullanım veya arazide kullanım için tasarlanmışsa laptoplarda aynen böyle üretilirler. Örneğin sırf Ferrari çok yüksek performansa sahip diye alıp köy yolunda kullanmaya kalkarsanız araç sizi yarıyolda bırakacaktır. Bazı arkadaşlar özellikle “aha bu laptopun değerleri çok” yüksek diye laptopı alıp evine götürüyor; ancak sonuç hüsran. Çünkü aldığı laptop özellikleri çok yüksek olmasına rağmen bir multimedya laptopu olduğundan oyun oynamaya kalktığınızda ısınma, donma ve ses sorunlarını beraberinde getiriyor.
Yine dikkat etmeniz gereken diğer bir husus FreeDos (Endless) olayı. Bu tip bilgisayarlar normalde daha ucuz satılırlar. Bunun temel nedeni içinde İşletim Sistemi olmamasından kaynaklanıyor. Bazı firmalar işletim sistemi olmadan sattığı bu laptoplar eşdeğerlerine göre daha ucuz. İşletim sistemi olmaması sizi korkutmasın. Orijinal bir şekilde internetten indirip bilgisayarınıza işletim sistemi kurabilirsiniz. Formattan anlayan bir arkadaşınız varsa bunu rahatlıkla yapabilirler. Eğer çevrenizde bilişimden/formattan anlayan biri varsa bunu FreeDos bilgisayar almanızda bir sakınca yok. FreeDos bir bilgisayarı açtığınızda simsiyah bir ekran ile karşılaşırsınız. Yani işletim sistemi olmadan bu bilgisayarı kullanmanız mümkün değil. Bunu ayrıca hatırlatmış olduk.
Yeni nesil bilgisayarlarda HDD ve SSD dediğimiz iki tipte harddisk bulunuyor. Aslında SSD’ler HDD gibi değil. Bambaşka bir teknoloji. HDD’ler daha yüksek kapasitede ve daha ucuz olarak satılıyor. Ancak SSD’ler daha düşük kapasitede ve daha pahalı oluyorlar. SSD’lerin HDD’lere göre en önemli özelliği daha hızlı ve verimli çalışması. Özellikle oyuncuların ve grafik tasarlayanların tercihi bu yönde olmalı. Ayrıca SSD’ler içerisinde hareketli mekanik parça olmadığından daha sessiz çalışırlar. Burada bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Siz sürekli format atan biriyseniz SSD’ler size göre değil. Çünkü SSD’lerin bu konuda oldukça yetersiz olduğuna dair görüşler var.
Bazı laptoplarda DVD/CD oynatıcı opsiyonel olabiliyor. Yani olmayabiliyor. Özellikle DVD/CD kullanan biriyseniz bu özelliğin olup olmadığına dikkat edin. USB Bellekler artık yaygın olarak kullanılıyor ve USB belleklerle format gibi işlemler yapılsada DVD/CD yazma işlemlerinde zorunlu olarak DVD/CD Writer bulunması gerekiyor. Yada ekstra USB kablolu harici DVD/CD alabilirsiniz.
Marka ismi bilinen ve teknik desteği olan bir laptop almanızı her zaman tavsiye ediyorum. Özellikle elektronik ürünler bozulma eğilimi gösterdiğinden alacağınız bir laptoptaki en ufak bir donanımsal arıza performans kaybı yaşatacaktır. Bu biraz şans işi olsa da çıkabilecek bir sorunda ürününün arkasında duran bir marka her zaman tercih sebebi olmalıdır. Üç kuruş fazla olsun iyisi olsun düşüncesiyle hareket etmenizi öneriyorum.
Alacağınız markalara gelince; size tavsiyem Asus, MSI, Lenovo, Gigabyte, Dell, HP gibi markalar olacaktır. Uzun yıllardır bilişimle ilgilenen biri olarak aldığım laptop sayısı ikidir ve şu an kullandığım laptop Lenovo modeli. 6 Yıldır kullanmama rağmen bana en ufak bir sorun yaşatmayan ve ilk günkü gibi problemsiz kullandığım bir bilgisayar. Laptoplar için güzel bir çanta alıp hor kullanmadığınız sürece size yıllarca hizmet edeceğini söyleyebilirim. Bir çok kişi çocukların kullanımına sunduğundan genellikle klavye tuşlarının sökülmesi veya düşme sonucunda bilgisayar donanımlarının hasar almasına neden olabiliyor. Bu şekilde bir kullanımda dünyanın en iyi bilgisayarı olsa bile dayanmayacağını söyleyebilirim.
Her bütçeye ve her kullanıma uygun bir çok laptop modeli bulunuyor. Burada kullanma amacınıza göre dilediğiniz bir tanesini satın alabilirsiniz. Ancak doların bu denli yüksek olduğu günlerde laptop fiyatlarının oldukça uçuk rakamlara çıktığını söyleyeyim.
Son olarak alacağınız laptopu yeterince incelemeden almaya kalkmayın. Araştırın, karşılaştırın, bilen birilere iritabat haine geçip yorum alın. Ben bile şahsen bir elektronik ürün aldığımda özellikle yorumlara incelemelere bakmayı ihmal etmiyorum. Bu çok zor bir şey değil. Sadece bir gününüzü ayırıp bütçenize göre en uygun laptopu satın alabilirsiniz. Hiç anlamasanız bile tanıdık birileri vasıtasıyla elektronik mağazaları ziyaret edin. Bazı laptoplar çok uygun olsa bile sonrada görünüşü sizi rahatsız edebilir.
Şimdi size farklı bütçelere göre birkaç laptop önerisinde bulunayım. Aşağıdaki ürünleri farklı fiyatta bulmanız mümkün ancak özelliklere baktığınızda bazı donanım birimlerinin daha alt düzeyde olacağını karşılaştırmada fark edebilirsiniz. Mesela daha uygun seçenekli gördüğünüzde ya işletim sistemi yoktur, ya RAM daha düşüktür yada ekran kartı farklıdır. gibi.
Hangi Laptopu Almalıyım? (2018)
Not: Bütçenize göre laptop önerisi/tavsiyesi almak isterseniz yorum kısmına yazın kısa zamanda cevap yazmaya çalışırım.
1- Asus N Serisi N580VD Notebook | Fiyat Yaklaşık 6000 TL (Tıkla)
- İşlemci: Intel Core i7 7700HQ – 2.8 GHz (Turbo 3.8 GHz) 6 MB Önbellek
- Ram: 16GB DDR4 (Max 16 GB)
- Harddisk Kapasitesi: 1 TB SATA (7200 Rpm) HDD + 256 GB SSD
- İşletim Sistemi: Windows 10
- Ekran Karti: NVIDIA GeForce GTX 1050 Tİ 4 GB GDDR5
- Optik Sürücü: Opsiyonel (Optik Sürücü Yoktur)
- Ekran Özelliği:6″ Full HD LED Ekran (1920 X 1080)
2- Asus S510UN Notebook | Yaklaşık Fiyat 5000 TL (Tıkla)
- İşlemci: Intel Core i7 8550U – 1.8 GHz (Turbo Max 4.0 GHz) 8 MB Önbellek
- Ram: 16 GB DDR4 2133 MHz SDRAM (2×8 GB)
- Harddisk Kapasitesi: 1 TB SATA (7200 Rpm) HDD + 128 GB SSD
- İşletim Sistemi: Windows 10
- Ekran Karti: NVIDIA Geforce MX150 2GB GDDR5
- Optik Sürücü: Opsiyonel (Optik Sürücü Yoktur)
- Ekran Özelliği:6″ Full HD LED Ekran (1920 X 1080)
3- Asus X542UR Notebook | Yaklaşık Fiyat 3000 TL (Tıkla)
- İşlemci: Intel Core i5 7200U – 2.5 GHz (Turbo Max 3.1 GHz) 3 MB Önbellek
- Ram: 8 GB DDR4 2133 MHz
- Harddisk Kapasitesi: 1 TB SATA (5400 Rpm) HDD
- İşletim Sistemi: Windows 10
- Ekran Karti: NVIDIA GeForce 930MX 2 GB GDDR5
- Optik Sürücü: DVD Super Multi
- Ekran Özelliği:6″ LED Ekran (1366 X 768)
4- Lenovo IDEAPAD 320 Notebook | Yaklaşık Fiyat 2500 TL (Tıkla)
- İşlemci: Intel Core i5 8250U – 1.6 GHz (Turbo Max 3.4 GHz) 6 MB Önbellek
- Ram: 4 GB DDR4 2133 MHz.
- Harddisk Kapasitesi: 1 TB SATA (5400 Rpm) HDD
- İşletim Sistemi: Windows 10
- Ekran Karti: AMD Radeon 520 2 GB DDR3
- Optik Sürücü: DVD Super Multi
- Ekran Özelliği:6″ LED Ekran (1366 X 768)
H. Göksen TAŞDÖĞEN
10 Mayıs 2018 at 15:48
HP OMEN 15-CE002NT 1WQ61EA i7-7700HQ 16GB 2TB+256 SSD 6GB GTX1060
Almayı düşünüyorum. 6000-7000 TL civarı bir laptop. Ben mühendisim, mühendislik yazılımları dışında da birçok alanda kullanmak istiyorum. Sizce bu bilgisayarın artı ve eksi özellikleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Cüneyt Çağala
11 Mayıs 2018 at 17:19
alternatif asus, mac, lenovo ürünlerine bakabilirsiniz. bu bahsettiğiniz model gaming yani oyuncu serisidir. biraz ağır gelebilir (2.6 kg) ve görünüşü biraz rahatsız edebilir. performans olarak çok üst düzey bir laptop. bütçeniz her segmentte laptop almaya elverişli. daha şık bir şeyler bakabilirsiniz. en azından dışarda (okulda, cafede) kullanım söz konusu olduğunda rahatsız etmesin. bunun görünüşünü beğendiyseniz satın alabilirsiniz. bu konuda yani performans konusunda sizi kesinlikle pişman etmez. işlemci, ram, ekran kartı, ssd en üst seviyede. ançak taşınabilirlik söz konusu olduğunda biraz yorabilir. elinizde 3 kg’lık bir laptopla ile dolaşmak ve biraz janjanlı bir ürünler bir yerlerde oturmak sıkıcı gelebilir.
Reyhan
14 Haziran 2018 at 02:05
Merhaba oyun laptopu almak istiyorum 3500-4000 TL arasında bütçem monster düşünüyorum veya onun ayarında başka tavsiyeniz ne olur. Teşekkürler
Cüneyt Çağala
23 Haziran 2018 at 14:41
merhaba rehyan. monsterin çok kaliteli laptopları bulunuyor. hali hazırda alacağın hiçbir laptop 3500-4000 TL aralığında ki monster performansını geçemez. tasarımsal olarak beğendiysen monsteri alabilirsin. yok illa tavsiye alayım dersen Lenovo Legion Y520 tavsiye ediyorum. ama dediğim gibi alacağın monster performansını geçmeyecektir. önerdiğim Lenovo Legion Y520 yaklaşık 4700 TL civarında ama beklersen kampanyaları 4250 TL’ye kadar bulabilirsin.
Lenovo Legion Y520 Teknik Özellikleri (Tıkla)
İşlemci: Intel Core i5 7300HQ – 2.5 GHz (Turbo Max 3.5 GHz) 6 MB Önbellek
Ram: 8 GB DDR4 2400 MHz (Max 32 GB)
Harddisk Kapasitesi: 1 TB SATA (5400 Rpm) HDD
İşletim Sistemi: Windows 10
Ekran Karti: NVIDIA GeForce GTX 1050 2 GB GDDR5
Ekran Özelliği: 15.6″ Full HD (1920×1080) IPS Ekran
4000 tl bütçe ile eğer monster almak istersen kesinlikle “Abra A5 V11.1” modelini al. çünkü en çok tercih edilen model bu.
Abra A5 V11.1 15.6″ Oyun Bilgisayarı Teknik Özelikleri (Tıkla)
İşlemci: Intel Core i7 7700HQ – 2.8 GHz (Turbo Max 3.8 GHz) 6 MB Önbellek
Ram: 8 GB DDR4 2400 MHz
Harddisk Kapasitesi: 240 GB SSD
İşletim Sistemi: FreeDos (Bilgi Alın)
Ekran Karti: NVIDIA GeForce GTX 1050 4 GB GDDR5
Ekran Özelliği: 15.6″ Full HD 1920×1080 IPS Mat LED Ekran
Merve
23 Haziran 2018 at 08:13
Merhaba dreamwiewer photoshop gibi programlari kullanacagim kisaca web tasarim yapacagim bilgisayar bakiyorum.adobe programlarini iyi calistirabilecek bir pc oneriniz var mi. Butcem biraz kisitli en fazla 3000 verebilirim.simdiden tesekkur ederim
Cüneyt Çağala
23 Haziran 2018 at 14:25
merhaba merve. web tasarım vs. için kullanacaksanız en az 15″ ve üzerinde ekran olması bir artı. dreamwiewer bir ara kullandığım oldu. tabi sonradan c# vs. geçince visual studioya geçtim. bir çok bilgisayarda dreamwiewer veya photoshop rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. sana tavsiye edeceğim laptop Asus X542UR modeli. kesinlikle fiyatı (şimdilik çok) uygun ve yüksek performanslı. tasarımı olabildiğince şık. yakınında vatan bilgisayar varsa ürünü gidip görebilirsin. ki gidip görmeni öneriyorum. buradan (tıkla) özelliklerine bakabilir veya inceleyebilirsin.
Asus VivoBook 15 X542UR Teknik Özellikleri
İşlemci: Intel Core i5 7200U – 2.5 GHz (Turbo Max 3.1 GHz) 3 MB Önbellek
Ram: 8 GB DDR4 2133 MHz
Harddisk Kapasitesi: 1 TB SATA (5400 Rpm) HDD
İşletim Sistemi: Windows 10
Ekran Karti: NVIDIA GeForce 930MX 2 GB GDDR5
Fabrizio R.
23 Haziran 2018 at 17:19
Merhabalar…
Yazınızı ilgi ile okudum. Öncelikle teşekkür ederim.
Ben şu anda çalışıyorum ve aynı zamanda AÖF 2. üniversite öğrencisiyim. AÖF’de ki derslerimi hem kitaplardan hemde mobil çalışabileceğim bir bilgisayar arıyorum. Derslerimle ilgili birçok araştırma yapıyorum bu nedenle gözlerimi açık/kapalı alanda yormayacak bir ekrana sahip olaması gerekiyor. Bunun yanında kasası sağlam olması gerekiyor ve iki gün sonra da sorun vermeyecek bir donanıma sahip olmalı. Burda bir parantez açıyorum—Bende 2006-2007 yılında aldığım başka bir gaming laptop vardı ancak taşıması çok zor olmasının yanında sonrasında ekranda çizgiler oluşmuş ve 2 yıldan fazla kullanılamayacak bir duruma geldi. Servisi yüksek rakamlar söylediği için biraz boşverdim açıkçası (ekran kartı o zamanlar için efsane sayılacak paylaşımsız 512MB/ 256bit’likti) Burda parantezi kapatıyorum—. Laptop ısıdan dolayı 2 gün sonra bana sorun yaratmaması gerekiyor, tabiki zamanla yavaşlar ancak ısınma veya pilde (önceki gaming şebekeye bağlı çalışır hale gelmişti) büyük düşüş olmayacak. Bütçeyi ise muhtemelen 6000-7000 max 7500’e çıkabilirim. Ayrıca işletim sistemim Mac olabilir Windows veya Ubuntu da olabilir. Mac veya Ubuntu kullanmadım ama çokta yadırgayacağımı sanmıyorum. Çok özel programlar kullanmadığım için muhtemelen sorun yaşamam.
Özetleyecek olursak:
1-Ekran kalitesi çok iyi olacak (LCD olabilir mi?)
2-sağlam olacak ve çok ısı üretmeyecek (donanım ne kadar iyi olursa olsun kasa tasarımı iyi değilse kanımca ısıdan dolayı zamanla performansta düşüş ve sonrasında bozulmalar oluyor)
3-hafif ve küçük olacak (2kg altı, 13inç veya max 14)
4-mümkünse ses kalitesi iyi olacak
Çok uzun oldu biliyor ve affınıza sığınıyorum.
Tekrar teşekkür ederim.
Cüneyt Çağala
24 Haziran 2018 at 01:39
merhaba. mac konusunda problem yaşamayacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle mac öneririm. ancak daha önce hep windows kullandıysanız biraz karışık geleceğine eminim. 6000-7000 tl arasında çok iyi bir laptop almanız mümkün. yorumunuzda anlatmışsınız zaten gaming serisi laptoplar biraz görünüm olarak hantal ve ağır bilgisayarlar oluyor.
1- ekran kalitesi artık laptoplar için led oluyor. daha çok hd led veya full led olduğunu göreceksiniz. lcd ekran ise artık çok az görüyoruz. yeni nesil laptop ekranları led panele ek olarak ips özellikte olabiliyor. peki nedir bu ips? kısaca ekran panelidir. ips sayesinde ekrana istediğiniz açıdan bakın renk kaybı yaşamazsınız. ips ekran diğer tip ekranlarda olan tam karşından bakma gereği, yansıma kayıpları, açıya göre renk değişimi kayıplarını tamamen sıfıra indirir. Örneğin diğer ekran tiplerinde ekrana baktığınızda belli bir açıyla bakmanız gerekiyor ve ekrana göre oturmanızı ayarlamanız gerekiyor. ips ekran böyle bir şey söz konusu değil. kısaca ips ekran her açıdan aynı görüntüyü alarak gerçek renk canlılığı deneyimini sunuyor.
2- asus, msi, lenovo, sony, dell gibi markalar sağlamlık ve performans konusunda çok ilerde olan laptoplar. ancak en ufak bir donanımsal sorun bazen ciddi problemlere neden olabiliyor. binde bir bile olsa sorunlu bir laptopa denk gelme ihtimalimiz var. üretim sırasında kontrolden geçen laptop bazen üreticinin bile fark etmediği veya nakliye sırasında çıkan bazı nedenlerden dolayı sorunlu olabiliyor. hatta satın aldığınız mağazadan bile kaynaklanabiliyor. yeni nesil elektronik ürünler “planlı eskitme” denen bir duruma da maruz kalabiliyor. özellikle üretici bilerek son kullanıcının ancak belirli bir dönem kullanmasını sağlayabiliyor. bunlar hepsi ayrı birer etken.
3- bu durumda gaming serisi değilde daha çok profesyonel kullanıcılara hitap eden performanslı bir ürün almanız gerekiyor. aslında sizin tam isteğiniz bir “Macbook Pro MPXT2TU/A” (tıkla) olduğunu düşünüyorum ki fiyatı 7300 tl civarında ev aradığınız tüm özellikleride karşılıyor.
4- aynı şekilde ses kalitesi Macbook Pro MPXT2TU/A söz konusu olduğunda eleştirilecek bir şey kalmıyor. alternatif olarak windows tarafında önereceğim ilk laptop Asus N580VD olacak. buradan (tıkla) özelliklerine bakabilirsiniz. bu laptop oldukça yüksek bir performansa sahip. alacağınız mac’ten daha güçlü olduğunu söylemeliyim. sizin için tek negatif özelliği sanırım ekran boyutu olacak. bunun dışında aradığınız özelliklerin neredeyse tamamı bunda mevcut.
Asus N Serisi N580VD Notebook Teknik Özellikleri
İşlemci: Intel Core i7 7700HQ – 2.8 GHz (Turbo Max 3.8 GHz) 6 MB Önbellek
Ram: 16 GB DDR4 (Max 16 GB)
Harddisk Kapasitesi: 1 TB SATA (7200 Rpm) HDD + 256 GB SSD
İşletim Sistemi: Windows 10
Ekran Karti: NVIDIA GeForce GTX 1050 Tİ 4 GB GDDR5
Ekran Özelliği: 15.6″ Full HD LED Ekran (1920 X 1080)
Ali
29 Haziran 2018 at 16:08
Merhaba. Bütçem 5000 TL. Mühendislik için alacağım. Aynı zamanda hem gündelik işlerimi halletmek hem de oyun oynamak isterim. Performans bakımından sağlam olmasını, fazla ısınmamasını, bataryasının dayanıklı olmasını, sessiz olmasını isterim. Monster hakkında ne düşünüyorsunuz? Uzun vadeli kullanmayı düşünüyorum. Ancak tasarım olarak daha nazik bir bilgisayar isterim. Onun muadili sizce hangi bilgisayardır?
Cüneyt Çağala
29 Haziran 2018 at 23:51
öncelikle monster gibi gaming serisi bir laptop ile dışarda rahat dolaşamazsın. öncelikle bu tipte laptoplar biraz daha ağır oluyor. yani genelde sabit bir yerde kullanmak için alabilirsin. dış görünüm olarakta biraz uzay gemisini andırırlar. ancak performans ve kalite olarak kesinlikle tavsiye ederim. yani 5000 tl ye alacağın bir monstere kafa tutacak laptop bulamazsın. gerek özellikleri ve gerekse performans olarak çok iyi bir monster laptop alabilirsin. benim tavsiye edeceğim model bu (tıkla) olacak. zaten özelliklerine bakarsan çok üst düzey bir laptop olduğunu göreceksin. eğer istanbulda isen kadıyköydeki merkezine gidip bizzat ürünü inceleyebilirsin. hatta telefonla arayıp detaylı bilgi alabilisiniz. çok ilgili olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. ürünlerinin arkasında duran bir firma.
Abra A7 V9.2.1 17.3″ Oyun Bilgisayarı
İşlemci: Intel Core i7 8750H – 2.20 GHz (Turbo Max. 4.10 GHz) 9 MB Önbellek
Ram: 8 GB DDR4
Harddisk Kapasitesi: 256GB M.2 Sata
İşletim Sistemi: FreeDos (windows işletim sistemi yoktur)
Ekran Karti: NVIDIA GeForce GTX 1050TI 4GB GDDR5
Ekran Özelliği: 17.3″ Full HD MAT-LED (1920 x 1080)
alternatif bir şey istiyorsan o zaman sana “Asus ROG FX503VD-DM104 Gaming Notebook” öneriyorum. şahsen asus ürünlerini çok beğenen biriyim. seni pişman edeceğini düşünmüyorum. üstteki cihazdan çok farkı yok. işlemci ve kapasite birimi bir tık altında ve ekranı 15.6″ Full HD LED Ekran.
Asus ROG FX503VD-DM104 Gaming Notebook (tıkla)
İşlemci: Intel Core i5 7300HQ – 2.5 GHz (Turbo Max 3.5 GHz) 6 MB Önbellek
Ram: 8 GB DDR4 2400 MHz
Harddisk Kapasitesi: 1 TB SATA (5400 Rpm) HDD
İşletim Sistemi: FreeDos (windows işletim sistemi yoktur)
Ekran Karti: NVIDIA GeForce GTX 1050 4 GB GDDR5
Ekran Özelliği: 15.6″ Full HD LED Ekran (1920 X 1080)
bana sen olsan ne yapardın diye bir soru sorsaydın bütçeyi 6000 TL’ye çıkarı gider Lenovo Legion Y520 alırdım. aha burdan (tıkla) donanımlarını bir incele. kesinlikle bu laptop mükemmel. tasarımıda çok şık. bu arada kendim bir lenovo kullanıcısıyım. 8 yıldır kullandığım laptop halen ilk günkü gibi.
İşlemci: Intel Core i7 7700HQ – 2.8 GHz (Turbo Max 3.8 GHz) 6 MB Önbellek
Ram: 16 GB DDR4
Harddisk Kapasitesi: 1 TB HDD
İşletim Sistemi: Windows 10 Home
Ekran Karti: NVIDIA GeForce GTX 1050 4 GB GDDR5
Ekran Özelliği: 15.6″ Full HD LED Ekran (1920 X 1080)
Ayça
3 Temmuz 2018 at 21:10
Merhaba ben en fazla 5000 lira olmak üzere adobe ve office programlarını sorunsuz çalıştırabileceğim ara sıra oyun oynayabileceğim beni dört yıl rahat götürecek bir bilgisayar istiyorum 4000 küsur liraya bi mac gördüm ona kaydı aklım ama siz hangi bilgisayarı önerirsiniz
Ayça
3 Temmuz 2018 at 21:31
Ama mac hakkında herhangi bir bilgim yok asus ve ya lenovo da olabilir
Emo
7 Ağustos 2018 at 14:54
6000 tl ile 7000 tl arası oyuncu laptobu onerirmisin
Aygun
19 Ağustos 2018 at 15:48
Merhaba. Ben Azerbaycandan yaziyorum. Bana yardiminiz lazim. Ben notbuk istiyorum, ofis programlari, multimedia, filmler bakmak kapsaminda ariyorum. Ne onerirsiniz. Asus düşünüyorum
Sedat
16 Ekim 2018 at 08:46
Merhaba öncelikle yazınız için teşekkür ederim aydınlatıcı oldu fakat ben sağlıkçı olduğum için bilgisayardan çok anlamıyorum. Yaklaşık 3000 lira bütçem var daha çok sunum hazırlayabileceğim araştırma yapabileceğim office programlarını kullanabileceğim biri bilgisayar almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.
Aslan
22 Kasım 2018 at 14:45
Merhaba günlük kullanım için laptop almayı düşünüyorum. İnternette takılma film müzik vb yardımcı olabilir misiniz.Ayrica ikinci el alınır mi. Teşekkür ederim.
Hira
30 Kasım 2018 at 14:32
Merhabalar benim butcem en fazla 2000tl bana onerebileciginiz bir laptop varmı.
Office programı dışında günlük kullanım içinde arıyorum
Inci
18 Aralık 2018 at 18:02
Selam. Bana yardim edin lutfen. ASUS VB X54ONA pentium nasil? Budceme uygun normal bir laptom istiyorum oyretmenim.Bunu alsam nasil olur?
Haşim
13 Şubat 2019 at 13:14
Merhaba cüneyt bey.
Benim bütçem 3000 tl civarı. Hem ders işlerimi haledebileceğim( slayt vs.) Hemde oyun oyanayabileceğim bi bilgisayar istiyorum. Daha önce hiç bilgisayarım olmadı ve tek basıma bu isin içinden çıkamadım yardım ederseniz sevinirim.😊
Kadir
3 Mart 2019 at 19:55
https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/hp-4pq56ea-i5-8250-8gb-1tb16gb-optane-4gb-156-fullhd-notebook-P283408719
Merhaba.Çoğunlukla programlama (C#,Sql bazen sanal makine ile linux işletim sistemi tarzı işlemler) ile ilgili bir şeyler yapsam da bazen oyun(CS,Lol, pek ağır olmayan oyunlar) oynamak istiyorum.Bu bilgisayar sizce nasıl olur benim için.7 yıldır toshiba satellite kullanıyorum.Büyük çoğunlukla işlerimi hallettim fakat ekstra bir şey yapmaya kalkınca çok kasıyor.Bunu bana uygun görür müsünüz , yorumunuzu bekliyorum.Teşekkürler.