Bilgi

E-Kitap Okuyucu Tavsiyesi

Tarih |

E-Kitap Okuyucu nam-ı diğer E-Book Reader için Türkiye’de öyle çok kitap bulabileceğiniz bir cihaz değil. Genellikle İngilizce ağırlıklı kitaplar bir hayli mevcut. Türkçe olayında ise genellikle herhangi bir .pdf veya okunabilir dosyayı .epub gibi E-Kitap Okuyucu’nun göstereceği bir formata dönüştürdükten sonra kullanabiliyorsunuz. Diyelim ki elinizde herhangi bir kitabın .pdf formatı var. Bunu bir programlar .epub formatına dönüştürüp USB veya Wifi/Bluetooth yardımı ile E-Kitap Okuyucuya aktarıp okuyorsunuz. Normalde E-Kitap Okuyucular .pdf gibi formatları gösterebiliyor ancak okuma kısmında gerçeklik hissi uyandırmıyor.

Dünyada en yaygın ve en kaliteli e-kitap okuyucular kuşkusuz Amazon’un Kindle serisi. Bundan asla şaşmayın! Moko, Calibro, Reeder 2 piyasada satılıyor ancak şahsen bunları pek tavsiye etmiyorum.

Benim kullandığım Amazon Yeni Kindle Paperwhite 2 serisinden ancak Amazon Yeni Kindle Paperwhite 3 bir üst modeli. Bu iki model Türkiye’de en çok beğenilen iki e-book reader diyebilirim. Gerçeklik hissi ve kullanılabilirlikleri en üst seviyede. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken eğer Amazon Yeni Kindle Paperwhite 2 alacaksanız Full yani reklamsız ürünü istediğinizde biraz daha pahalı oluyor. Reklamlı dediğim açıldığında cihaz ana ekran sizden ürün almanız için hep reklam çıkar. Okuma esnasında bir problemi yok.

E-Book Reader alırken dikkat edeceğiniz husus, Wifi özelliği olması, hafızasının yüksek olması 2 ve üzerinde, ekran çöznürülüğü ve PPI’ın yüksek olmasıdır. Bunlar dışındakiler tamamen ayrıntı. Ancak bu cihazlarla internet erişimi olduğunda öyle bilgisayardan internet girer gibi internete giremeyeceksiniz. Yada video izleme gibi bir şey aklınıza gelmesin. İnternet sayfalarına girebilirsiniz ancak bu cihaz sadece ve sadece kitabı gerçek kitap okumak için tasarlanmış.

Batarya olayına gelince bu cihazların bataryası aylarca gidiyor. Yani bir kere şarj ettiniz mi aylarca kullanabilirsiniz. Gece veya yolda okuduğunuzda yanınızdaki asla rahatsız olmaz. Zaten gerçek kitap sayfası gibi göründüğünden gözleri de yormaz. Kitapları dilerseniz internetten gönderebileceğiniz gibi dilerseniz USB’den de atabiliyorsunuz.

Fiyatları biraz pahalı olabiliyor. Kaliteli bir şey alacaksanız birazcık bütçe ayırmalısınız. Çok pahalı yada ucuz diye bir konu yok genelde 250-500 TL arasında fiyatları var.

Çok büyük inç almayın! 6” en uygunu her yere sığabiliyor. Çok büyük alırsanız işe yaramaz hale gelebilir. Ortalama 150-250 gram arasındadırlar. Bu nedenle neredeyse telefon ağırlığındadır.

Benden bu kadar. Selametle. Sorunuz varsa yorum kısmından sorabilirsiniz.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Yazılar

Exit mobile version