Bilgi

Bilgisayarım Kaç BİT? Bilgisayarın 32 veya 64 BİT Olduğunu Öğrenme

Tarih |

Herkese Merhaba. Bu yazımızda sizlere basit bir şekilde Bilgisayarım Kaç BİT? Bilgisayarın 32 veya 64 BİT Olduğunu Nasıl Öğrenirim? Sorularına yanıt vermeye çalışacağım.

32 BİT ve 64 BİT terimleri, bir bilgisayarın işlemcisinin (CPU da denir) bilgileri işleme biçimini gösterir. Windows’un 64 bit sürümü, 32 bit’lik bir sistemden çok daha etkili şekilde büyük miktarlarda rastgele erişim belleği (RAM) işler.

32 BİT ile 64 BİT işlemci arasındaki fark öncelikle RAM desteği ile kendini gösterir. 32 Bitlik bir işletim sisteminde işlem başına tahsis edilmiş en fazla 4 GB’lık bir bellek alanına (RAM) sahip iken 64 bitlik bir işletim sisteminde (eğer anakartınızda takabilecek yuva bulabiliseniz ) 16 TB’ye kadar sanal belleği destekleme potansiyeline sahip olabilirsiniz.

Windows 7, Windows 8 veya Windows 10‘da bilgisayarınızın 32 bit ve 64 bit Windows sürümlerinden hangisini çalıştırdığını öğrenmek için aşağıdakileri yapın. Masaüstünden Bilgisayar simgesinin üzerine sağ tıklayın ve Özellikler‘e tıklayın. Sistem bölümünde sistem türünü görüntüleyebilirsiniz.

64-bit ile çalışan sistemler; yüksek performans gereksinimleri bulunan ve 64 bit işlemci bulunan bir bilgisayar çalıştıran deneyimli bilgisayar kullanıcıları içindir. Büyük boyutlarda belleğe, daha güçlü güvenliğe ve yeni bir güvenilirlik düzeyine erişim sağlar. Veri Yürütme Engellemesi (DEP) ve Microsoft tarafından geliştirilen PatchGuard gibi güvenlik özellikleri tehditlere karşı ek bir güvenlik katmanı sağlar ve geliştirilmiş bellek kapasiteleri de yüksek bellek gereksinimi olan uygulamaların performansını artırır. 64-bit işlemci kullanılan tüm bilgisayar sistemlerinde mühendislik (CAD/CAM) çalışmaları, dijital içerik oluşturma, bilimsel/teknik alanlarda bilgisayar kullanımı ve hatta yüksek gereksinimli finansal analiz çalışmaları için oldukça uygundur. Dijital medyadan beklentileri yüksek olan ve 64-bit işlemci kullanılan bilgisayar sistemlerine sahip olan oyuncular, kaliteli medya oluşturucular ve bilgisayar meraklıları içindir.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Yazılar

Exit mobile version