Bilgi

WordPress Kullanıcıların Yetkileri ve Seviyeleri Nelerdir?


WordPress web sitenizde kullanıcılara yetki verirken dikkatli olmanız gerekiyor. Bunun temel nedeni iyi niyetle verdiğiniz bir yetkinin yanlışlıkla veya bilerek suistimal edileceği konusu bu nedenle yetkileri verirken asgari düzeyde kullanılabilecek bir yetki vermeniz en doğrusu olacaktır. Şimdi sizlere bu yetkiler ve seviyeleri hakkında kısaca bilgi vermeye çalışayım.

WordPress web sitelerinde yetkiler standarttır ve 5 tanedir. Bunlar: Abone,  İçerik Sağlayıcı, Yazar, Editör ve Yönetici. Şimdi bunların ne olduğunu görelim.

1- Abone : Aslında hiçbir yetkisi yok diyebiliriz. Abonenin sadece yorum atma ve abone şartı olan makaleleri okuma yetkisi vardır. Üyelik özelliği aktif olan WordPress sitelerinde özel makale okuma veya yorum atmak için geçerli bir durumdur. Hali hazırda siz Ayarlar-

2- İçerik Sağlayıcı : En kullanışlı yetki seviyesidir. Kullanıcı makale/yazı oluşturabilir, yazılarına resim vb. dosya ekleyebilir. Ancak tüm yazıları yönetici onayı olmadan yayınlanamaz. Yazı yönetici/admin onayı ile yayınlandıktan sonra kullanıcı bu yazıları silemez.

3- Yazar : Yazar kendi yazılarını oluşturabilir, tekrar düzenleyebilir, resim v.b dökümanlar ekleyebilir veya diğer yazılarını silebilir. İçerik sağlayıcı yetkisinden farkı yazıları yönetici onayına gerek duyulmaksızın yayınlanır ve dilediği zaman makalelerini silebilir.

4- Editör : WordPress sitenizde ki yazıları, makaleleri, yorumları, sayfaları, kategorileri, bağlantıları düzenleme yetkisine sahiptir. Bu oldukça riskli bir yetkidir. Bunu verirken  kişiye moderatör yetkisi verdiğinizi sakın unutmayın.

5- Yönetici : Admin yetkisidir. WordPress üzerinde yapılabilecek tüm yetkilere sahip kişidir. Tüm yetkileri sınırsızca kullanabilir.

Yeni bir kullanıcı eklemek için WordPress Admin Panelinden kullanıcılar kısmına gelerek YENİ EKLE diyerek ekleyebilirsiniz.

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı