Herkese Merhaba. Bu yazımızda sizlere “Polislerin Yıllık İzinleri Kaç Gün?” sorusuna yanıt vermeye çalışacağız.
Polislerin yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.
Kısaca bir polis memuru meslekte 10. yılına kadar 20 gün, meslekteki 10. yılından sonra 30 gün izne sahip olur. Bu izinlere ek olarak her yıl için toplam 4 gün yol izin hakkı olur.
Yıllık izinler, birim amirin uygun bulduğu zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir.
– Hizmete göre; 10 yıla kadar hizmeti olanlar için 20 gün yıllık izin, 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün yıllık izin verilir.
– Polislere evlilik yıl dönümünde –nikah kıyıldığı günde– 1 gün izin verilir.
– Polis memurunun kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde isteği üzerine 7 gün evlilik izni (mazeret) verilir.
– Polis memuru, eşinin doğum yapması hâlinde talebi üzerine 10 gün babalık izni (mazeret) verilir.
– Polis memuruna eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hâllerinde isteği üzerine 7 gün ölüm izni (mazeret) verilir.
– Polis memuruna babalık, evlilik ve ölüm halleri dışında zorunlu sebeplerde mazeretine bağlı toptan veya bölümler halinde 10 gün izin verilebilir. Zaruri hallerde öğretmenler hariç olmak üzere, bir sefer daha 10 gün izin verilebilir. Bu durumda, bu süreler yıllık izinden düşülür.
– Polis memuruna süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi dikkate alınır. Doğum sonrası analık izni bitiminden sonra; İlk altı ay 3 saat İkinci altı ay 1,5 saat süt izni verilir.
– Bir yıllık hizmetini doldurmayan aday Polis memuruna yıllık izin hakkı bulunmadığından talep etmeleri halinde en fazla 10(on) gün mazeret izni verilirken, bir yıl hizmetini dolduran aday Polis memuruna asalet tasdiki olup olmadığına bakılmaksızın 20 gün yıllık izin verilir.
Devlet Memurları İçin Verilen Hakları | Oku