20 Ekim 1955 tarihinde komite tarafından onaylanan ve bu tarihte yürürlüğe girip, kullanılmaya başlanan; Türkçemiz için geliştirilen klavye tipidir. Alfabemiz için ideal klavye çalışmalarına başlayan ve çalışmalarını Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile devam ettiren isim İhsan Sıtkı Yenerdir. Türkçeye uygun bir klavye geliştirilip, kullanılmaya başlanması yılda 43.500 lira civarında tasarruf edilmesine yardımcı olacaktı. İhsan Sıtkı Yenerin çalışmalarının yanında, Ankara Üniversitesi ve New York Üniversitesinin ortak çalışmalarıyla 2 isim daha destek ve fikir amaçlı Türkiye’ye geldi.
Çalışmaların sonlanmasıyla, komite tarafından kesin karara varılıp Devlet Malzeme Ofisine sunulmuştur. Ülkemizdeki tüm klavye ve daktilolar milli klavyeye dönüştürüldü ve Gümrükler Kanununa eklenerek Türk Standart Enstitüsü kararı ile *zorunlu* kılındı.
Sonuç olarak F klavye kullanımı Türkçe için çok yararlı ve kullanışlı olduğu anlaşılmış ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştırılmaya başlanmıştır. Türkçe yazım dili mantığı göz önüne alınarak hazırlanan bu klavyede parmakların harflere ulaşması daha rahat hale getirilmiştir. Ayrıca şu detayı belirtmek gerekirse, daktiloyu iyi kullanabilen bireyler; F Klavyeyi daha rahat bir şekilde kullanabilmektedir.