Herkese Merhaba. Bu yazımızda sizlere uygun fiyata alabileceğiniz “En İyi Yazıcı Tavsiye” konusunda bilgi vermeye çalışacağım.
Öncelikle şunu belirteyim bu reklam içerikli bir yazı değildir. Hiçbir firmadan vs. kuruş ücret almadan bunu yazıyorum. Genel olarak birçok firma kendi ürününün reklamını yapmaları için içerik üreticilere belirli bir ücret karşılığında tanıtım yazısı yazdırırlar. Bu tanıtım yazıları genel olarak “Google” aramalarında en üst sıralarda anında çıkarlar. Hatta şimdi Google’a yazıcı tavsiyesi, en iyi yazıcı, hangi yazıcıyı almalıyım, yazıcı alırken dikkat edilmesi gerekenler gibi anahtar kelimeler yazdığınızda karşınıza çıkan birçok içerik “tanıtım yazısı” olacaktır. Bu aslında yazıcı veya farklı bir ürünü almak isteyenler için yanıltıcı bir yöntem. Hatta iş o hale geldi ki “sahte yorumlar” bile yazdırmaya başladılar. Yani ürünü hiç kullanmamış, denememiş bir kullanıcı sanki ürünü almış kullanmış gibi yorum yaptırılıyor. Gerçekten söylenecek söz bulamıyorum.
– Şimdi arkadaşlar; bütçeniz nedir, hangi amaçla yazıcı alıyorsunuz, bir yazıcıdan beklentiniz nedir tam olarak bilmiyorum. Ancak kısa bir bilgilendirme ile eminim aklınızdaki yazıcıyı herhangi bir e-ticaret sitesinden veya doğrudan teknoloji mağazalarından gidip satın alabilirsiniz.
– Fiyatı uygun ve kaliteli bir yazıcı almak istiyorsanız öncelikle net bir bütçe belirlemeniz gerekiyor. Yazıcı için ayıracağınız bütçe ne kadar artarsa yazıcının kalitesi ve özellikleri artıyor. Piyasada şu anda 400 TL’den başlayarak 100.000 TL’ye kadar yazıcı bulmak mümkün. Her yazıcının kendine göre bir eksisi artısı bulunuyor.
– Yazıcı için bütçeyi belirledikten sonra hangi amaçla kullanacağınız oldukça önemli. Okulda mı, evde mi, işte mi kullanacaksınız. Her gün çok sayıda çıktı mı alacaksınız yoksa ayda birkaç tane çıktı almak size yetiyor mu? İşte burada bütçeniz ile kullanım amacınızın uygun olması gerekiyor. 1000 TL bütçem var ama günde 500 çıktı alacağım diyorsanız böyle bir şeyin imkânsız olduğunu belirtelim. Tam tersine param çok günlük 3-5 çıktı için gidip 50.000 TL’lik yazıcı alacağım derseniz buna da hiç gerek yok. Tamamen israf olacaktır.
– Satın almak istediğiniz yazıcının kullanım amacı ile birlikte ek fonksiyonel özelliklerine de bakmanız gerekecek. Mesela tek veya çift taraflı baskı mı istiyorsunuz, fax veya tarama özellikleri işinize yarıyor mu, wifi gibi kablosuz yazdırma özellikli mi arıyorsunuz, siyah-beyaz veya renkli çıktı özelliği sizin için önemli mi gibi sorular; yazıcı arama işleminde filtreme yaparak hızlı bir şekilde doğru yazıcıya ulaşmanızı sağlayacaktır. Tabi bu her özelliğin ekstra maliyet olacağını belirtelim. Tabi şöyle bir durum daha var. Diyelim ki okulunuz için bir yazıcı almak istiyorsunuz. İlk başta renkli özellikli bir yazıcı almak daha mantıklı geldi. Renkli bir yazıcının siyah-beyaz yazıcılara göre biraz daha pahalı olmasının yanıda kullandığı renkli tonerlerde daha pahalı olacaktır. Bu neden yazıcının tonerleri bittiğinde bütçenizin bu tonerleri karşılamaya yetip yetmeyeceğini hesap etmeniz gerekiyor. Farklı bir şekilde öğrencilerin kullanımına sunulacak bir yazıcı almak istediniz ve ek özellik olarak taratma fonksiyonunun olmasını istediğiniz. İşte bu durumda öğrencilerin sürekli bir şeyler taratıp yazıcıyı bozma ihtimallerini de düşünmeniz gerekiyor.
– Yazıcı ile bir fotokopi makinesi temel olarak bezer çalışma sistemlerine sahiptir. Ancak bir yazıcı –genel olarak kullanım şekli– bir bilgisayara bağımlı olarak dokümanları (word, excel, pdf vs.) yazdırma işlemini yapar. Bu yazdırma işlemleri daha minimum hız ve seviyede gerçekleştirilir. Ancak fotokopi makinaları –genel olarak– bir bilgisayara bağımlı olmadan daha seri, daha hızlı ve maksimum seviyede baskı almanıza olanak tanır. Örneğin fiziksel bir kitabın çıktısını almak istiyorsunuz. Fotokopi makinası bu işlemi daha seri ve kısa bir sürede şekilde gerçekleştirebilir. Fakat söz konusu dijital ortamdaki 5-10 sayfalık çıktılar olacaksa yazıcının kullanılması daha efektif olacaktır. Bir yazıcı ile fotokopi çekilebilir, telefonla kablosuz olarak yazdırma işlemi yapılabilir, taratma işlemini yaparak bilgisayara dijital olarak çeşitli formatlarda kayıtlar yapabilir. Bu işlemleri aynı şekilde fotokopi makinası da yapabilir. Ancak fotokopi makinaları daha gelişmiş, büyük kapasiteli ve hızlı çıktı alabilen cihazlardır. Eğer ihtiyacınızın bir fotokopi makinesi olabileceğini düşünüyorsanız aldığınız çıktı sayısının önemi oldukça büyüktür.
– Her yazıcının yazdırma işlemi yapabileceği bir kâğıt boyutu bulunuyor. Hemen hemen bütün yazıcılar A4 formatındaki kağıtlara baskı yapabilir. Ancak A4 dışında A5, A6 gibi boyutlarda kağıtlar üzerinde baskı yapabilen yazıcılar arıyorsanız bu özelliğe dikkat etmeniz gerekiyor. Evlerde ve iş yerlerinde kullanılan kâğıt boyutları genel olarak A4 standardında olduğunu bir kez daha belirtelim.
– Yazıcılarda kullanılan bağlantı yöntemleri önemlidir. Genel olarak Wifi, USB, LAN ve LPT gibi bağlantılar kullanılır ve bunlar ne kadar pratik ve kullanışlı olursa o kadar faydalı olacaktır. Günümüzde kullanılan nerdeyse tüm yeni nesil yazıcılar USB bağlantı noktasına sahiptir. Yazıcının USB kablosu ile bilgisayara bağlantı yaptıktan sonra yazıcı ile birlikte gelen driver cd/dvd si ile saniyeler içerisinde kurulum yapabilirsiniz. Windows 10 ve sonraki sistemlerde genel olarak herhangi bir driver, kurulum vs. yapmanıza gerek yok. Bu işlemler USB kablosunu bilgisayara bağlayıp yazıcıyı açtığınızda otomatik olarak gerçekleştirilir. Ayrıca kablosuz (wifi) özellikli bir yazıcı arıyorsanız kullandığınız telefona uyumlu uygulaması bulunan ve bu konuda olumlu geri bildirimleri bulunan yazıcılardan almanızı tavsiye ediyoruz.
– Şimdi piyasada onlarca marka modelde farklı fiyat seçeneklerine sahip yüzlerce yazıcı var. Burada karşınıza lazer ve mürekkep püskürtmeli şeklinde iki çeşit yazıcı çıkacaktır. Nokta vuruşlu yazıcılarda var ama bunlar genel olarak banka, kargo gibi yerlerde standart fatura, dekont vs. yazdırmak için kullanılıyor. Hani bankada vs. cızt cızt şeklinde çıktı veren cihazlar nokta vuruşlu oluyor. Bunlar haliyle işinize yarayan yazıcılar değil. Yazıcı almak istediğiniz ya lazer ya da mürekkep püskürmeli bir yazıcı alacaksınız.
– Fotoğraf kalitesinde baskı almak istiyorsanız ilk bakmanız gereken yazıcı türü mürekkep püskürtmeli olacak. Bu yazıcılar gerek A4 kağıtlarına gerekse özel boyutlardaki fotoğraf kağıtlarına net bir görüntü baskısı elde etmek için kullanılır. Fiyatları oldukça ucuz seviyelerde başladığından tavsiye olarak kesinlikle ama kesinlikle ucuz olanlarından kaçınmanız. Öncelikle bu yazıcılar kartuş adı verilen sıvı boya maddesi kullanılır. Kartuşları ise olabildiğince pahalıdırlar. Yani 500 TL’ye alacağınız bir mürekkep püskürtmeli yazıcının kartuşu 1000 TL olabilir. İkincisi alacağınız mürekkep püskürtmeli yazıcının kartuşu %30 veya %50 doluluk oranında geleceğinde kısa sürede bitecek ve yenisini almak durumunda kalacaksınız. Bazı modeller ise uzun süre kullanmadığınızda yazdırma başlıklarının donmasıyla kullanılmaz hale gelebiliyor. Peki bu yazıcıyı kimler kullanmalı! Öncelikle fotoğraf baskısı isteyenler için bu yazıcıları öneriyorum. Ayrıca kendim ve evdeki çocuklar için ayda 15-20 tane çıktı alıyorum diyenler içinde ideal. Fakat baştan söyleyeyim. Fotoğraf kalitesinde baskı için ideal. Bu yazıcıların ucuzundan almayın! Kartuşları oldukça pahalı! Her alacağınız muadil veya dolum kartuş yazıcınızı bozabilir veya kabul etmeyebilir. Bu nedenle genel olarak orijinal kartuş kullanmanız gerekiyor. Çok az çıktı alıyorsanız tavsiye ediyorum. Çok fonksiyonlu özellikleri olan modellerde bulunuyor.
– Piyasada hali hazırda en çok kullanılan, tavsiye edilen ve kullanılan yazıcı türü lazer yazıcılardan oluşuyor. Bu yazıcıların siyah-beyaz türünde oldukları gibi renkli baskı yapabilenleri de var. Tipik fotokopi makinesine benzetebilirsiniz. Yapısında toner adı verilen toz yapısındaki boya maddesi kullanırlar. Tonerleri orijinal, muadil ve dolum şeklide üçe ayrılıyor. Orijinal tonerler biraz pahalıyken kaliteli bir firmadan daha uygun fiyata muadil veya dolum toner almanız mümkün. Lazer yazıcı almadan önce muadil veya dolum toner kabul edip etmediğini kontrol etmenizi öneriyorum. Renkli türde baskı üretenler tam bir fotoğraf kalitesi değil de “ehh” diyebileceğiniz orta seviyede bir çıktı verirler. Ancak bu yazıcı türünü yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanabileceğinizi söyleyebilirim. Hem iş yerinde hem evde hem de birçok alanda bu yazıcılar kullanılıyor. En küçüğünden en büyüğüne kadar birçoğu hızlı baskı işlemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışır. Ve kolay kolay bozulmadıklarını belirtelim. Bu yazıcılarda çift taraflı, wifi, fotokopi, tarama gibi All in One dediğimiz hepsi bir arada modelleri de bulunuyor.
– Marka olarak birçok alternatif mevcut. Kendi gözlemlerime dayanarak HP, Canon, Epson, Brother, Xerox, Oki, Samsung gibi markaların çok kaliteli yazıcılarının olduğunu söyleyebilirim. Özellikle satın alım sonrası garanti, teknik destek ve değişim konularında size zorluk çıkarmayacak, ürününün arkasında durabilen bir marka tercih etmenizi tavsiye ediyorum.
+5 En İyi Yazıcı Tavsiyesi 2022 [Güncel Liste]
1– HP Laserjet M107A 4ZB77A Mono Lazer Yazıcı
Bilinen en uygun fiyatlı ve en kaliteli lazer yazıcılardan. Bu siyah beyaz özellikteki yazıcı sadece ve sadece yazdırmak için tasarlanmış. Ayrıca yazıcının bilgisayara bağlantısını sağlamak için USB kablo bazı firmalar vermeyebiliyor. Satın almadan önce bunu ilgili firmaya sormanız gerekecek. Baskı kapasitesi çok yoğun kullanım için yeterli olmayabilir fakat evde ve işyerinde standart günlük kullanmak için gayet yeterli. Aylık 10.000 sayfaya kadar yazdırma kapasitesi var. Ayrıca bir adet toner ile 1000 sayfaya kadar çıktı alabilirsiniz. Dayanıklılık bakımından da uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz. Ürünü satın almak, yorumları okumak veya incelemek için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.
Teknik Özellikleri | |
Fiyatı | 1.700 TL’den Başlıyor. |
Siyah – Beyaz Baskı | Evet |
Renkli Baskı | Hayır |
Çift Taraflı Yazdırma | Manuel – Yok |
Wifi (Kablosuz Bağlantı) | Yok |
Ethernet (LAN) | Yok |
Tarama Özelliği | Yok |
USB Bağlantısı | Var |
2– Brother DCP-1511 Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı
Arkadaşlar bu yazıcı modelini kendi evimde yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum. Aldığım günden beri en ufak sorun çıkarmadı. Tabi bunu o zaman 500 TL civarında almıştım. Şimdi baktığımda 3.250 TL’den başladığını görüyorum. Gayet kaliteli bir yazıcı ve siyah beyaz yazdırma özelliği ile birlikte tarama, fotokopi gibi işlemlerini yapabiliyorsunuz. Her toner ile yaklaşık 1500 sayfa yazdırabildiğinizi ve tonerlerin 100 TL’den başladığını belirtelim. Ürünü satın almak, yorumları okumak veya incelemek için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.
Teknik Özellikleri | |
Fiyatı | 3.250 TL’den Başlıyor. |
Siyah – Beyaz Baskı | Evet |
Renkli Baskı | Hayır |
Çift Taraflı Yazdırma | Manuel – Yok |
Wifi (Kablosuz Bağlantı) | Yok |
Ethernet (LAN) | Yok |
Tarama Özelliği | Var |
USB Bağlantısı | Var |
3– Epson L1110 Renkli Tanklı Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı
Mürekkep püskürtmeliler içince genel olarak Epson ve Canon ürünlerini çok beğeniyorum. Özellikle Epson yazıcılarını kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu ürün yaklaşık 2.000 TL’den başlıyor. Renkli olduğu için siyah, cam göbeği, macenta, sarı şeklinde 4 adet kartuşu bulunuyor. Bu kartuşlardan bir tanesinin eksik olması veya bitmesi durumunda cihazın çalışmayacağını belirtelim. Ayrıca dört adet kartuşu yaklaşık 350-400 TL civarında bulabilirsiniz. Ürünü satın almak, yorumları okumak veya incelemek için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.
Teknik Özellikleri | |
Fiyatı | 2.000 TL’den Başlıyor. |
Siyah – Beyaz Baskı | Evet |
Renkli Baskı | Evet |
Çift Taraflı Yazdırma | Manuel – Yok |
Wifi (Kablosuz Bağlantı) | Yok |
Ethernet (LAN) | Yok |
Tarama Özelliği | Yok |
USB Bağlantısı | Var |
4– HP MFP 178NW 4ZB96A Lazer Yazıcı
Tarayıcı, fotokopi, wifi, çift taraflı yazdırma ve renkli yazdırma gibi birçok fonksiyonu bir arada bulunan bir yazıcı genel kullanım için gayet uygun. Bu ürün yaklaşık 4.000 TL’den başlıyor. Yazıcıda bulunan LCD ekran tüm kullanıcı tiplerine rahat bir kullanım sağlıyor. Yazıcının her mekâna uyum sağlayan tasarımına ek olarak 800 MHz işlemci frekansı, lazer baskı teknolojisi ve dahili ekranı bulunmaktadır. Yazıcıda bulunan tarama türü düz yataklıdır. Optik tarama çözünürlüğü 600 x 600 DPI olarak JPG ve TIFF resim formatlarını desteklemektedir. Yazıcıda SPL standart yazıcı dilleri bulunmaktadır. Yazıcıda LAN Eternet bağlantısı, USB 2.0 bağlantı noktası ve standart USB ara yüzleri ile Wİ-Fİ bağlantı mevcuttur. Ürünün tüm teknik özelliklerine bakmak için buradaki (tıkla) resmî sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ürünü satın almak, yorumları okumak veya incelemek için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.
Teknik Özellikleri | |
Fiyatı | 4.000 TL’den Başlıyor. |
Siyah – Beyaz Baskı | Evet |
Renkli Baskı | Evet |
Çift Taraflı Yazdırma | Otomatik – Var |
Wifi (Kablosuz Bağlantı) | Var |
Ethernet (LAN) | Var |
Tarama Özelliği | Var |
USB Bağlantısı | Var |
5– Canon MF645CX Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı
Hemen üstteki yazıcıya alternatif olarak tarayıcı, fax, fotokopi, wifi, çift taraflı yazdırma ve renkli yazdırma gibi birçok fonksiyonu bir arada bulunan bir yazıcı ev, iş veya okullarda kullanım için gayet uygun. Fiyat olarak bu ürün yaklaşık 7.000 TL’den başlıyor. Ürünün tüm teknik özelliklerine bakmak için buradaki (tıkla) resmî sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ürünü satın almak, yorumları okumak veya incelemek için buradaki (tıkla) bağlantıya gidebilirsiniz.
Teknik Özellikleri | |
Fiyatı | 7.000 TL’den Başlıyor. |
Siyah – Beyaz Baskı | Evet |
Renkli Baskı | Evet |
Çift Taraflı Yazdırma | Otomatik – Var |
Wifi (Kablosuz Bağlantı) | Var |
Ethernet (LAN) | Var |
Tarama Özelliği | Var |
USB Bağlantısı | Var |
Fax | Var |
Ayşe
18 Şubat 2022 at 16:12
bilgi için teşekkür ederim. 2000 tl ye lazer yazıcı önerir misiniz?
murat
5 Mayıs 2022 at 22:59
Bilgi için teşekkür ederiz. Kalın kağıda baskı için hangi yazıcıyı önerirsiniz. Örn. Davetiye,zarf ve kartvizit baskısı için.
Tolga
27 Temmuz 2022 at 09:39
Merhaba, ben internetten satış yapacağım e-fatura sistemini kullanacağım fakat müşterilerimide faturanın çıktısını gondermek istiyorum. Bunun için uygun uzun süre kullanabileceğim yazici hangisidir ?
Ferhat
10 Eylül 2022 at 15:58
Merhaba. Güzel paylaşım elinize sağlık. Brother marka DCP1511 yazıcı ve tarayıcım var. Orijinal aldığım toner ile 300 sayfa yazdırabiliyorum. Bende mi bir sorun var ben mi kullanamıyorum anlamadım.