Bilgi

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programı 2018


Bilgisayar virüsleri, kullanıcının izni ya da bilgisi dahilinde olmadan bilgisayarın çalışma şeklini değiştiren ve kendini diğer dosyaların içerisinde gizlemeye çalışan aslında bilgisayar yazılımlarıdır. Antivirüs ise bilgisayarda bulunan veya bilgisayara -herhangi bir yol ile- bulaşan zararlı yazılımlara karşı geliştirilmiş bir virüs programıdır.

Bilgisayar virüsleri, biyolojik virüslerin insandan insana bulaşması gibi bir bilgisayardan diğerine bulaşabilirler. Virüs tipleri birçok alt bölümde incelenebilir. Ana sınıflama bölümleri olarak; dosya virüsleri, önyükleme sektörü virüsleri, makro virüsler, ağ virüsleri, eşlik virüsleri, yazılım bombaları, cross-site scripting virüsleri, sentineller, dos virüsleri gibi sınıflandırılabilir.

Geçmişte bir bilgisayarı zor durumda bırakabilecek tek yöntem zararlı yazılım taşıyan disketleri bilgisayara yerleştirmekti. Yeni teknoloji çağının başlamasıyla, artık, neredeyse her bilgisayar dünyanın geri kalanına bağlanmış durumdadır. Dolayısıyla zararlı bulaşmalarının kaynak yerlerini ve zamanlarını kesin olarak tespit etmek gün geçtikçe daha zor hale gelmiştir. Günümüzde virüs kavramı, bir bilgisayarı zararlı yazılımlar tarafından saldırıya maruz bırakacak tüm değişik yöntemleri belirtmekte kullanılan genel bir terim halini almıştır. Açıklanan virüs tiplerinin dışında günümüzde sıklıklıkla karşılaştığımız (truva atları, solucanlar, casus yazılımlar) gibi yeni virüs tipleride bulunmaktadır.

Bazı virüsler uygulamalara zarar vermek, dosyaları silmek ve sabit diski yeniden formatlamak gibi çeşitli şekillerde bilgisayara zarar vermek amacıyla programlanmışlardır. Bazıları zarar vermektense, sadece sistem içinde çoğalmayı ve metin, resim ya da video mesajları göstererek fark edilmeyi tercih ederler. Bu zararsızmış gibi gözüken virüsler kullanıcı için problem oluşturabilir. Bilgisayar hafızasını işgal ederek makineyi yavaşlatabilir, sistemin kararsız davranmasına hatta çökmesine neden olabilirler. Ek olarak birçok virüs, hata (bug) kaynağıdır ve bu hatalar sistem çökmelerine ve veri kaybına neden olabilmektedir.

Antivirüs programlarının virüsleri tespit etmekte kullandığı iki metot bulunmaktadır. İlki ve en yaygın kullanılanı, virüs imza tanımlarını kullanmaktır. Bu yöntemin mahzuru, kullanıcının virüs imza listelerinin sadece tespit edilmiş virüslere ait imzaları içermesinden ötürü yeni türeyen tehditlere karşı savunmasız kalmasıdır. İkinci metot ise virüslerin genel davranışlarına odaklanarak tespiti gerçekleştiren buluşsal algoritmaları kullanmaktır. Bu method sayesinde antivirüs şirketlerinin henüz tespit edemedikleri virüslerin sisteminizde var olduklarını bulabilirsiniz.

Bilgisayarınızda hali hazırda bir güvenlik duvarı (Windows Defenfer Güvenlik Duvarı ile ilişkili antivürüs) bulunmaktadır. Ancak bilgisayar kullanıcıları için bu antivirüs yapısı çoğunlukla yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle bilgisayarınızda bir antivirüs yazılımının bulunması elzem bir durum oluşturmaktadır. Ücretsiz antivirüs yazılımlarının fiyat seçenekleri bir çok durumda bizim gibi kullanıcılar için ek maliyet oluşturduklarından ücretsiz seçeneklere yönelmek durumunda kaldığımızı söyleyebilirim. Şimdi sizlere hali hazırda web ortamında bulunan en iyi antivirüs seçenekleri hakkında bilgi vermeye çalışayım.

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programı 2018

1- Avast Free Antivirus

Uzun zamandır hatta uzun yıllardır kullandığım bu antivirüs, ücretsiz antivirüs seçenekleri arasında en iyisi diyebilirim. Daha önceleri yıllık ücretsiz kullanım hakkı vermekteyken şimdilerde sınırsız ücretsiz bir şekilde kullanım olanağı sağlıyor. Bir bilgisayar için süresiz temel koruma işlevini (virüs ve casus yazılımları engelleme) yerine getirmeye devam ediyor. Eğer bir yıllık üst seviyesi olan Avast Pro Antivirüsü doğrudan satın alırsanız yıllık 59.9 TL ücret ödüyorsunuz. Ancak ücretsiz versiyonu kullanıp uygulama üzerinden Avast Pro seçeneğine yükseltmek isterseniz bir yıllık 14.9 TL, iki yıllık 29.9 TL, üç yıllık 44.9 TL ödüyorsunuz.  Ayrıca aynı şekilde Avast Internet Security seçeneğine yükseltmek isterseniz yıllık 39.99 TL ödüyorsunuz. Neden böyle bir fark olduğunu ise anlamadığımı söyleyebilirim. Ödemelerde küçük bir miktar vergi eklendiğini de belirtelim. Beğenmediğiniz taktirde 30 gün içerisinde para iadesi yapıyor.

Ücretli seçeneklerine baktığımızda (doğrudan site üzerinden satın almada) Avast Internet Security yıllık 79.99 TL, Avast Premier yıllık 109.99 TL, Avast Ultimate yıllık 164.99 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Buradan Avast Free Antivirus indirip kurabilirsiniz.

2- Kaspersky Ücretsiz Antivirüs

Kaspersky 1997 yılında Eugene Kaspersky tarafından kurulan Rusya Merkezli bir güvenlik şirketi olup bilgisayar ve internet güvenliği üzerine çözümler (yazılımlar) sunmaktadır. Anti-virüs, anti-spyware, anti-spam ve anti-intrusion (firewall benzeri bir yazılım türü) ürünlerini pazarlamaktadır. Antivirüs yazılımlarında oldukça iddialı ürünleri bulunan Kaspersky ikinci bir seçenek olarak değerlendirilmesi gereken ücretsiz antivirüs seçenekleri arasında bulunuyor. Kaspersky Free Antivirüs, ödüllü güvenlik teknolojileri kullanarak ve yeni tehditler hakkında otomatik olarak gerçek zamanlı veriler alarak PC’nizi çeşitli dijital tehlikelerden korumaya yardımcı olur. Kaspersky Ücretsiz Antivirüs sık karşılaşılan virüslere, şüpheli web sitelerine ve daha fazlasına karşı korur. Ücretli seçenekleri ise gelişmiş özelliklere sahip Kaspersky Antivirüs yıllık 97.99 TL, Kaspersky İnternet Security yıllık 148.99 TL, Kaspersky Total Security yıllık 218.99 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Buradan Kaspersky Ücretsiz Antivirüs indirip kurabilirsiniz.

3- AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus Free, standart güvenlik seçenekleri ile bilgisayarınızı ve kişisel bilgilerinizi koruma altına alan güçlü ve ücretsiz bir antivirüs yazılımıdır. Tercih seçenekleri arasında bulunması gereken bu yazılım bireysel bilgisayar ve ticari amaç taşımayan ev kullanıcıları için ücretsizdir. Ücretli seçenekleri ise AVG Anti-Virüs yıllık 49.99 TL, AVG Internet Security yıllık 99,99 TL olarak karşımıza çıkmaktadır.

Buradan AVG AntiVirus Free indirip kurabilirsiniz.

4- Avira Free Antivirus

Bir ara oldukça popüler olan ve neredeyse bir çok bilgisayarda farketmeden 🙂 kurulduğuna tanık olduğumuz Avira gelişmiş özellikleri ile karşımıza çıkıyor. Avira Free Antivirus, ev kullanıcıları için ücretsiz, güvenilir bir virüs koruması sunmak üzere tasarlanmış olup, yalnızca kişisel kullanıma yönelik olan ve iş ya da ticari kullanım amaçlı olmayan kapsamlı ve kullanımı kolay bir antivirüs programıdır. Windows ya da Unix ile kullanılabilmektedir. Oldukça pahalı olduğunu düşündüğüm ücretli seçenekleri ise Avira Antivirüs Pro yıllık 44.9 $, Avira İnternet Security Suite yıllık 57.99 $, Avire Prime yıllık 99.99 $ olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca aylık olarak satın alabileceğiniz hatırlatalım.

Buradan Avira Free Antivirus indirip kurabilirsiniz.

5- Ücretsiz ESET NOD32 Antivirus

Bir zamanlar özellikle kurumsal yapıların vazgeçilmez antivirüs yazılımlarından biri olan Eset Nod 32’nin ücretsiz versiyonu 30 günlük deneme sürümü ile karşımıza çıkıyor. Ücretli seçeneklerinde ESET NOD32 Antivirus yıllık 236.05 TL, ESET Internet Security yıllık 295.51 TL, ESET Smart Security Premium yıllık 386.72 TL olarak karşımıza çıkıyor. Bu üç paketide 30 günlük deneme sürümü ile kullanabilirsiniz. Kurumsal yapılar için form gönderme işleminden sonra size bir fiyat teklifi sunulduğunu hatırlatalım.

Buradan Ücretsiz ESET NOD32 Antivirus indirip kurabilirsiniz.

1 Yorum

1 Yorum

  1. MÜFTİ

    13 Mart 2019 at 08:57

    selamun aleykum gençler antivirüs yaşasın !!!

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı