Bilgi

Dünyada En Çok Kullanılan Mesajlaşma Uygulamaları

Tarih |

Teknolojinin gelişmesi ve internetin artık hayatımızın merkezinde yer alması ile birlikte hayatımızı kolaylaştıran birçok uygulama geliştirilmiştir. Mesajlaşma uygulamaları bu önemli gelişmeler arasında önemli bir yere sahiptir. Dünyadan en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları nelerdir ve bunlar hayatımıza nasıl girdi sizlere bilgi vermek istiyoruz. Akıllı telefonlar ile birlikte hayatımıza giren mesajlaşma uygulamaları hakkında merak ettiğiniz her şeye yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Mesajlaşma Uygulamalarının Tarihi

Mesajlaşma uygulamaları genel olarak akıllı telefonlar ile başlamış gibi görünse de herkes bilir ki MSN Messenger aslında mesajlaşma uygulamalarının atasıdır. 2000’li yıllarda hem ülkemizde hem de dünyada inanılmaz bir üne ve popülerliğe sahipti. Tabi sonradan geliştirilen yeni mesajlaşma uygulamaları karşısında tutunamadı ve günümüzde neredeyse unutulmaya başladı. Her geçen bir yenisinin eklendiği mesajlaşma uygulamaları arasında çok ciddi bir çekişme yaşanması ve artık daha fazla kullanıcıya ulaşma amacı uygulamaların daha fazla geliştirilmesini sağlamıştır. Günümüzde kullanılan en popüler mesajlaşma uygulamaları neler ve bunların artıları, eksileri nelerdir sizlere bilgi vermek istiyoruz.

Mesajlaşma Uygulamaları Ne İşe Yarar?

Mesajlaşma uygulamaları adından da anlaşılacağı üzere insanların birbirleri ile iletişime geçmelerini sağlayan yazılımlardır. Teknoloji geliştikçe bu uygulamalar üzerinden yapılan faaliyetlerde artmakta ve kullanıcılarda daha fazla beklentiye girmektedir. Mesaj göndermek bir yana görüntülü konuşmalar, ses kayıtları, animasyon ve sticker göndermelere kadar daha birçok gelişme olması kullanıcıların bu uygulamalardan daha fazla keyif almasını sağlamaktadır.

Dünyada En Çok Kullanılan Mesajlaşma Uygulamaları Hangileri

Dünya üzerinde kullanılan pek çok mesajlaşma uygulamaları vardır. Bunların kimisi pek bilinmese de bazıları oldukça popülerdir. Sizlere en popüler ve en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları hakkında bilgi vermek istiyoruz. Sizlerde kullanabileceğiniz alternatif mesajlaşma uygulamaları hangileri merak ediyorsanız yazımızdan bu konuda bilgi alabilirsiniz.

1- Whatsapp

Elde edilen verilen sonucunda dünyada en fazla kullanılan mesajlaşma uygulamasının whatsapp olduğu görülmektedir. Uzun yıllardır hayatımızda yer alan uygulama, ücretsiz, kullanımı kolay ve birçok özelliğe sahiptir. Bu uygulama sayesinde dünyanın her yerinden insanlar ile görüşebilir, mesajlaşabilirsiniz. Ayrıca gruplar kurarak, yine toplu biçimde mesajlaşabilirsiniz. Whatsapp business uygulamaları ile işletme hesabı oluşturabilirsiniz. Her geçen gün uygulamayı geliştiren yetkililer yakın bir zamanda para transferi gibi özelliklerinde gelebileceğini ifade ediyor. Sonuç olarak whatsapp en fazla kullanılan uygulamalar arasında öne çıkıyor.

2- Telegram

2013 yılında kurulan ve aslında son zamanlara kadar çok fazla popüler olmayan Telegram, Whatsapp gizlilik sözleşmesi olayı sonrasında yüksek hızda kullanıcı kazanmaya başlamıştır. Bu uygulamanın en önemli özelliklerinden biri mesajlarınızı kesinlikle üçüncü kişilerin görememesidir. Bunlara Telegram’ın kendisi de dahildir. Uygulamada ayrıca gönderilen mesajlar belirli bir süre sonra her iki tarafta da kendiliğinden silinmektedir. Ayrıca bu uygulamada karşınızdaki kişi ekran görüntüsünü aldığında sizlere bildirim gelmektedir.

3- Signal

Signal, özgür ve açık kaynaklı, çapraz platform şifreli mesajlaşma uygulamasıdır. Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmektedir. İnternet üzerinden dosyaları, sesli mesajları, görselleri ve videoları içerebilen kişiler arası mesajları veya grup mesajlarını göndermek için kullanılır. Ayrıca bire bir sesli ve görüntülü arama yapabilir. Android sürümü SMS uygulaması olarak da işlev görebilir. Signal, tanımlayıcı olarak standart cep telefon numaralarını kullanır ve diğer Signal kullanıcılarıyla tüm iletişimleri güvence altına almak için uçtan uca şifreleme yapar. Uygulama, kullanıcı kişilerinin kimliğini ve veri kanalının bütünlüğünü bağımsız olarak doğrulayabilecekleri mekanizmalar içerir. Signal yazılımı ve suncuları tamamen özgür ve açık kaynaklıdır. Kâr amacı gütmeyen Signal Vakfı, başlangıç finansmanı olarak Brian Acton tarafından bağışlanan 50 milyon dolar ile Şubat 2018’de çalışmalarına başladı.

4- Google Hangouts

Mesajlaşma özelliğinden ziyade görüntülü görüşme özelliği ile bilinen Google Hangouts öğrenciler ve çalışanlar için oldukça faydalı bir uygulamadır. Uygulama üzerinden yüksek çözünürlükle video sohbetleri yapılmaktadır. Uygulama hem mobil cihazlarda hem de masaüstü cihazlarda kullanılmaktadır. Tüm bu önemli özelliklerin yanında ayrıca uygulama 52 ayrı dilde kullanılmaktadır.

5- Facebook Messenger

Facebook hesabı olan kişilerin kullanabildiği bu uygulama yine popüler bir mesajlaşma uygulaması olmaktadır. Facebook Messenger sayesinde aynı anda ücretsiz bir şekilde 50 kişiyle bile görüşebilirsiniz. Uygulamada ayrıca kullanıcılara çıkartma, etiket ve emoji gönderilme olanağınız bulunmaktadır. Uygulama üzerinden arama yapma özelliğine de sahip olduğunu ifade edebiliriz.

6- Snapchat

Çok fazla bilinmese de Snapchat aslında bir mesajlaşma uygulamasıdır. Bu uygulamada aynı anda 16 kişi ile grup konuşması yapabilirsiniz. Uygulamada sevimli filtreleri kullanarak insanlar ile konuşabilir ve mesajlaşabiliyorsunuz. Ayrıca kendi emojinizi de oluşturma şansınız vardır. Mesajlaşmayı çok daha eğlenceli ve keyifli hale getiren popüler bir uygulama olduğunu ifade edebiliriz.

7- Line

Özellikle Asya’da çok popüler olan Line uluslararası görüşme yapabileceğiniz bir mesajlaşma uygulamasıdır. Bu uygulama ile 200 kişilik gruplar oluşturarak sohbet edebilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınızın yayınlarına yorum yapabilirsiniz. Facebook gibi bir ortamı bulunmaktadır. Line hesabınızdan hem sanatçıları hem de çeşitli markaları takip edebiliyorsunuz. Daha birçok önemli özelliği bulunan uygulama son derece eğlenceli ve keyifli olmaktadır.

Hangi Mesajlaşma Uygulamaları Daha Güvenli

Mesajlaşma uygulamaları her ne kadar hayatımızı kolaylaştırsa ve uzakları yakın etse de beraberinde getirdiği bazı risklerde mevcuttur. Özellikle Whatsapp gizlilik sözleşmesi ile birlikte gündeme gelen gizlilik ve güvenlik konuları birçok kişinin bu uygulamaları kullanırken unuttuğu önemli bir ayrıntıya dikkat çekmiştir. Birileri bizi takip ediyor mu, birileri bilgilerimize ulaşabiliyor mu, birileri cep telefonlarımızdan kişisel bilgilerimizi kopyalayabilir mi gibi sorular son zamanlarda neredeyse her mecrada karşımıza çıkıyor. Uzun zamandır akıllı telefon kullanan ve her yerde zaten yeterince kişisel bilgilerini paylaşan insanımız, bu durum karşısında biraz panikledi.

Üzgünüz ama akıllı telefon kullandığımız, onlarca uygulamada hesap açtığımız, her gün yüzlerce web sitesini ziyaret ettiğimiz sürece kişisel bilgilerimizin güvende olması zaten mümkün değildir. Yani bugün basit bir balon oyunu uygulamasının bile telefonumuzda birçok şeye ulaşımı varken mesajlaşma uygulamalarının güvenilirliği düşünmemiz gereken son şeydir. Bunları düşünmek yerine dünyadan en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasından en iyi ve en keyifli olanı tercih edip, sevdikleriniz ile keyifli zamanlar geçirmenizi tavsiye ederiz. (CG)

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Yazılar

Exit mobile version