Yüksek performans ve daha fazla bant genişliği isteyen bir dünyada DDR3‘ün sınırlarına ulaştığı bu zamanda yeni nesil DDR SDRAM çıktı. DDR4 daha yüksek performans, daha yüksek DIMM kapasitelerine, daha fazla veri bütünlüğüne ve daha düşük güç tüketimine sahiptir.
Pin başına 2Gbps’den fazlasını sunan ve DDR3L‘den daha az güç tüketen (DDR3 Düşük Voltaj) DDR4, yüzde 50 daha fazla performans ve bant genişliği sağlarken genel bilgisayar ortamı için güç tüketimini azaltmaktadır. Bu durum, daha önceki bellek teknolojilerine göre önemli ölçüde iyileşme ve yüzde 40’a varan güç tasarrufu sağlamaktadır.
Daha iyi performans ve daha yeşil, düşük maliyetli bilgisayar işlemlerine ek olarak DDR4, aynı zamanda daha fazla veri güvenliği için döngüsel yedeklilik kontrolleri (CRC), bağlantı üzerinden komut ve adres transferlerinin bütünlüğünün doğrulaması için çipte parite algılaması, gelişmiş sinyal bütünlüğü ve diğer güçlü RAS özellikleri sunmaktadır.
DDR3 ile DDR4 Farkı Nedir?
Girinti Farkı: DDR4 modülündeki girinti, DDR3 modülünden farklı bir konumdadır. Her iki girinti de takılma kenarında yer almaktadır ancak DD4’teki girinti konumu, uyumsuz bir anakarta ya da platforma takılmasını önlemek için biraz daha farklıdır.
Daha Kalın: DDR modülleri daha fazla sinyal katmanının yerleştirilmesine izin vermek için DDR3’ten biraz daha kalındır.
Eğimli Kenar: DDR modülleri, takılmayı kolaylaştırmak ve belleğin takılması sırasında PCB üzerindeli gerilimi almak için eğimli bir kenar sahiptir.
DDR3 RAM ile DDR4 RAM Farkı Nedir?
Kaynak: https://www.kingston.com/tr/memory/ddr4