Bilgi

+7 Bluetooth Kulaklık Tavsiye | En İyi Bluetooth Kulaklık Modelleri 2022


Herkese Merhaba. Bu yazımızda sizlere alabileceğiniz en iyi bluetooth kulaklık tavsiyesinde bulunacağım. Tabi konuya geçiş yapmadan önce kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum.

Öncelikle bluetooth kulaklık alırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar –daha doğrusu bazı teknik özellikler– bulunuyor. Bu teknik özellikler kulaklığın performansı hakkında bize bilgi veren önemli değerler. Bu değerlere bakarak bütçenize uygun en uygun ve en kaliteli bluetooth kulaklığı satın alabilmeniz mümkün. Bizde bluetooth kulaklık tavsiyelerimize geçmeden önce sizlere bu teknik terimler hakkında bilgi vermeye çalışalım.

Kulaklıklarda Teknik Özellikler

1– Pil Ömrü: Kablosuz kulaklıklar için bir telefon veya akıllı saat kadar yoğun kullanılmayacağını düşünerek belki bu özelliği es geçebilirsiniz ancak aslında bu durum pek öyle değil. Eğer hem özellik hem tasarımıyla iyi bir model seçerseniz, müzik dinlemenin yanı sıra telefon görüşmelerinizi de daha yoğun olarak kulaklık üzerinden yapmaya başladığınızı fark edeceksiniz. Bu durumda da pil ömrü önemli bir kriter olacak. Elbette satın alırken uzun pil ömrü sunan bir model tercihiniz olsun. Öte yandan şarj kutusunun da kulaklıklara ne kadar süre şarj sağlayabildiğine bakın. Ayrıca kulaklık ve kutunun şarjı bittiğinde, ne kadar sürede şarj olduğu da pratik kullanım için önemli. Bir de kablosuz şarj desteği sunuyorsa, güzel bir tercih olacaktır.

2– Yüksek Çözünürlüklü Ses: Müziği, müzisyenlerin ve ses teknisyenlerinin duymayı istediği şekilde dinleyin. Yüksek çözünürlüklü sesi destekleyen kulaklıklar, standart CD’den çok daha yüksek dinamik aralık ve bant genişliğine sahip ses sinyalleri verir, böylece olağanüstü ses kalitesiyle saf müziğin keyfini çıkarabilirsiniz.

3– Kanal Yapısı (Stereo ve Mono): Karşımıza genelde stereo ve mono şeklinde iki kulaklık türü çıkacaktır. Stereo ses iki ayrı kanaldan oluşur. Sol kanal ve sağ kanal şeklinde. Stereo kulaklıklarla, dinlediğiniz her şeye bir boyut hissi vermek için her kulakta farklı bir ses kanalı duyarsınız. Örneğin, sevdiğiniz bir şarkıda bir gitar, doğrudan önünüzde değil, biraz solunuzda gibi görünebilir, çünkü sol kanalda sağdakinden biraz daha yüksek sesle gösterilir. Alternatif olarak, mono ses tek bir ses kanalıdır, bu nedenle mono kulaklıklarda her iki kulakta aynı sesi duyarsınız.

4– Frekans Aralığı (Hz/kHz): Sesin iki temel özelliği vardır. Biri yukarıda belirttiğimiz şiddeti veya seviyesi, diğeri ise frekansı. Ses hava dalgaları ile yayıldığından bir saniyedeki dalga sayısı frekansını verir. Ve bu da “Hertz” birimi ile ifade edilir. Sesin şiddeti (dB) ile frekansı (Hz) arasında bir bağlantı yoktur. İnsan kulağı 20 ile 20.000 Hertz arasındaki sesleri algılayabilir. Kulaklık kutularında bu 15 Hz-20 kHz gibi değerlerle gösterilir. (1000 Hz=1 kHz’dir.) 20.000 Hertz üzerindeki sesler ultrasonik sesler kategorisinde olup bu sesleri insan kulağı algılayamaz. Kulaklıklarda temel olarak hertz aralığı ne kadar genişse kulaklık size o kadar kaliteli ve net bir ses verecektir. Yani daha derin baslar ve temiz tizler duyarsınız. Dip değeri baslar tepe değeri tizlerin zenginliğini gösterir. Bazı kulaklıklarda 10 Hz – 42 kHz gibi değerler görebilirsiniz. Bu kulaklıklar profesyonel referans kulaklıklardır.

5– Desibel (dB)/Hassasiyet: Ses şiddetini –seviyesini– ölçmede kullanılan birim Desibel’dir ve kısaca dB olarak yazılır. Bir kulaklık için 100 dB civarı ideal seviyedir. Örneğin; 85 dB’in üzerindeki sesler işitme duyusunun kaybına yol açabilir. Tabii bu maruz kalma süresine de bağlıdır.

6– Empedans (Ohm): Empedans, hoparlörün elektrik akımına karşı gösterdiği direnç birimidir ve Ohm olarak adlandırılır. Daha basit bir ifade ile kulaklığın ne kadar güçlü ses çıkarabileceğini vurgular. Bu değer yükseldikçe kulaklıktan alabileceğiniz ses şiddeti de artar. Bu aynı zamanda kullandığınız cihazın ne kadar güç tüketeceğini de belirler. Bu nedenle çok güç isteyen bir kulaklığı cep telefonunuzda kullandığınızda ya tam verim alamazsınız ya da hiç çalışmayacaktır.  Bazı stüdyo referans kulaklıklar 600 ohm empedansa sahiptir ve istenen dinleme seviyelerine ulaşmak için güçlü ve temiz amplifikasyon gerektirir. Sıradan dinleme için çoğu tüketici seviyesi telefonlarda 16 ila 64 ohm empedans arasındadır ve düşük güçlü taşınabilir ses cihazlarıyla çalışmak üzere tasarlanmıştır.

6– TWS (True Wireless Stereo): TWS kulaklıklar Apple AirPods modeli ile kendinden bahsettiren, son zamanlarda Huawei, Sennheiser, Sony, Xiaomi gibi popüler markalarda da gördüğümüz, en çok tercih edilen kulaklık türü haline geldi. TWS kulaklıklar, gerçek bir kablosuz yapıda olan ve sağ ve sol olmak üzere çevresel ses desteği sağlayan kulaklıklara deniyor. Gerçek kablosuz kavramı ise boyuna asılan ya da kendi arasında kablo ile bağlı olup, kaynak cihazdan kablosuz ses alan kulaklıklar nedeniyle türetilmiştir. Bluetooth ya da kablosuz kulaklıklar bunlara işaret ederken, tam kablosuz, gerçek kablosuz dediğimizde ise TWS kulaklıkları kast etmiş oluyoruz.

7– Sürücü (Milimetre): İyi bir kulaklık için onlarca özellik sayılabilir. Fiyatı, ses yalıtımı, uzunluğu, büyüklüğü, küçüklüğü veya tasarımı gibi özellikler elbette önemlidir. Bunların dışında seslerin kalitesi için önemli olan (belki de en önemlisi) bir diğer özellik de sürücüdür. Kulaklık sürücüsü, elektrik sinyallerini sese çevirir ve kulağımıza gelen sesin oluşmasını sağlar. Bu nedenle sürücüler “kulaklığın en önemli parçasıdır” diyebiliriz. Sürücünün boyutunun büyük olması nedeniyle ses kalitesinin artması tam olarak doğru değildir. Sürücü çapı büyüdükçe, bas seslerin kalitesi artar ve ses şiddeti yükselir. Ancak genel anlamda duyulan sesin tamamının kalitesi ve temiz bir ses duymak sadece sürücü boyutuyla alakalı değildir. Bazı küçük çaplı sürücüler kendinden milimetrelerce büyük sürücülere ses kalitesi konusunda taş çıkartabilir. Bu kalite, daha çok bileşenlerde kullanılan malzemelerle ve kulak sürücüsünün türüyle alakalıdır.

Kulaklıklarda Genel Özellikler

Bir kulaklık satın alırken bilinmesi gereken önemli teknik özellikleri yukarıda listeledik. Tabi bu teknik özelliklere ait değerlerin her zaman doğru kulaklığı almanıza yardımcı olabileceğini söylememem. Çoğu zaman teknik değerleri aynı olan iki kulaklık arasında hem fiyat hem de performans olarak çok fark olabiliyor. Aslında bir kulaklıktan tam olarak ne bekliyorsunuz, bütçeniz nedir gibi sorulara cevap vermeniz gerekiyor. Şimdi hep birlikte kulaklıklardaki genel özellikleri maddeler halinde açıklayalım.

1– Kulaklık Türleri: Yaygın olarak kullanılan üç kulaklık tipi bulunuyor. Bu tipler kulağınıza nasıl oturduğu ile ilgilidir. Bir kulaklık tipi neredeyse tüm amaçlar için uygundur. Fakat ideal deneyimi tek bir tasarımın size sunması mümkün değil. Bu nedenle kulaklığınızı en çok ne için kullanacağınızı göz önünde bulundurmalısınız. Kulaklıklar piyasada genel olarak silikonlu, silikonsuz ve kulak üstü kulaklık şeklinde üç farklı tipi bulunuyor.

2– Ses Performansı (Versiyon): Kablosuz kulaklıklar özellikle bluetooth standardının gelişmesiyle beraber ses konusunda önceki yıllara göre daha başarılı hale geldiler. Ancak piyasaya yeni çıkmış olmasına rağmen halen eski tip bluetooth sürümlerini kullanan markalar da var. Buna dikkat etmeniz ve özellikle “Bluetooth 5.1” standardına sahip bir modeli tercih etmeniz bu anlamda önemli. Ses konusunda elbette Bluetooth sertifikasının önemi büyük olsa da kuşkusuz kulaklıkta yer alan işlemcinin ses kabiliyeti ve buna eşlik eden sürücülerin performansı da önemli. Özellikle dengeli müzikte önemli bir boşluğu dolduran bas kanallarının yer alıp almadığına ve performansına dikkat etmeniz oldukça önemli. Aksi halde, tiz seslerin yüksekliği müziğin keyfini kaçırmasına sebep olabilir. Ses düzeyi her zaman kalite anlamına gelmeyeceği için, dengeli bir iç ekolayzıra sahip işlemci bulunduran kulaklıkları tercih etmenizi tavsiye ediyorum.

3– Aktif Gürültü Engelleme: Özellikle kulak üstü kablosuz kulaklıklardan bilinen aktif gürültü engelleme özelliği, artık kablosuz kulaklık sürücülerine de gelmiş durumda. Bu özelliğe sahip bir kablosuz kulak içi kulaklık satın almanız hangi ortamda olursanız olun ses performansını en iyi seviyelere çıkaracaktır. İç ve dış kullanımlarda önemli bir yere sahip olan gürültü engelleme özelliği, metroda veya restoranda, trafikte veya yolda yürürken fark etmez, gerçek zamanlı olarak çevre seslerini analiz ederek çevre gürültüsünü azaltabiliyor. Bu da kuşkusuz, satın alınan kulaklıktan en iyi performansı almanız anlamına geliyor.

4– Eşleştirme (Senkronizasyon): Kablosuz kulaklık satın alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer adım de eşleştirme seçenekleri olacak. Özellikle kolay eşleştirme seçenekleri sunan ve uygulama senkronizasyonu kolay bir model tercihiniz olsun. Böylelikle devamlı bağlantı kopmaları sorunları ile karşı karşıya kalmazsınız. Uygulama üzerinden çeşitli ayarları özelleştirebileceğiniz modelleri mercek altına alın. Ayrıca, kulaklığın sadece akıllı telefon ile değil, diğer çevre cihazlarıyla da eşleşebilmesinde önemli fayda var. Özellikle sporla ilgileniyorsanız, akıllı saatlerle eşleşebilen bir kablosuz kulaklık işinize büyük ölçüde yarayacaktır. Ayrıca hem kendi listemden hem de arkadaşımın listesinden müzik dinleyeceğim diyorsanız da aynı anda iki cihaza bağlanabilen bir kulaklık da alabilirsiniz. Hem telefonunuza hem de bilgisayarınıza da bağlanmasını isteyenler için kullanış sağlayabilmektedir.

5– Fiyat: Kablosuz kulaklıklar haliyle kablolu türlere göre daha pahalı olduğu için alması biraz daha problemli kulaklıklar oluyor. Bu sebeple aradığınız özellikleri taşıyacak diye bir kulaklığa da gidip çok yüksek ücretler vermenize hiç gerek yok. Yüksek bir fiyata alacağınız kablosuz kulaklık verimini çok daha uygun fiyatlara bulabileceğinizi unutmayınız.

6– Suya Dayanıklılık: Eğer spor yapıyor ya da hayatının çoğunluk kısmını dışarda geçiriyorsanız suya dayanıklılık sizin için önemli olabilir. Yeni nesil kulaklıkların birçoğu ter ve nem gibi hafif suya karşı dayanıklı olduğu için seçimi yapmakta zorlanmayacaksınız.

7- Dokunmatik Kontrol: Kulaklık üzerinde çağrı cevaplama, müzik oynatma veya bir sonraki müziğe geçiş yapma gibi dokunmatik özelliğin bulunması gayet yerinde bir tercih olacaktır. Böylece cihazınızı cebinizden çıkarmadan bazı işlemleri hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

8– En İyi Kulaklık Markası: Arkadaşlar bu sorunun cevabı herkese göre değişebilir. Birde alışkanlıklarımız var tabi. Bana göre en iyi marka Logitech iken bir başkası için JBL, Rampage vs. olabilir. Daha önce hangi kulaklığı kullanıp beğendiyseniz genel olarak o markayı tercih etme eğilimi doğuyor. Ancak dünya çapında en çok tavsiye edilen kulaklık markalarının Apple, Sennheiser, JBL, Logitech, SteelSeries, Jabra, Beyerdynamic, Bowers & Wilkins, Beats, Audeze ve Sony olduğunu belirtmemde fayda var. Bunlar dünyanın en iyi kulaklık markaları listelerinde yer edinmiş modeller barındırıyor.

Sonuç: İhtiyacınıza Uygun En İyi Bluetooth Kulaklık Nasıl Seçilir?

  • Kulaklık araştırmasına başlamadan önce bütçenizi net olarak belirleyin.
  • Almak istediğiniz kulaklığın kulak boşluğunuza uygun olmasına dikkat edin.
  • Kabloyla kullanıma izin veren kulaklıklar tercih edin.
  • Kulaklık üzerinde kontrol tuşları bulunan kulaklıklar tercih edin.
  • Aktif gürültü azaltma özelliğinde olan kulaklıklar seçin.
  • Kulaklığın özellikle suya ve toza dayanıklı olmasına dikkat edin.
  • Oyun, müzik, sesli görüşme gibi ne amaçla kullanacağınızı
  • Pil ömrü daha uzun olan kulaklıklar tercih edin.
  • Sesli kalitesi konusunda olumlu yorumları bulunan kulaklıkları seçin.
  • Bütçeiz yeterli ise NFC ve aptX desteği olan kulaklıklar alınmalıdır.

Tech Worm Ne Tavsiye Ediyor?

Huawei FreeBuds 3, kablosuz kulaklık rehberimiz boyunca değerlendirdiğimiz her adım sonucunda Tech Worm olarak önerebileceğimiz bir model olarak karşımıza çıkıyor. Bu modelin sahip olduğu tasarım ve özellikleriyle dikkat çekici duran FreeBuds 3, her yönüyle yeni nesil bir kablosuz kulaklıktan beklenenleri tamamen sağlıyor.

Tasarımıyla ergonomik ve yenilikçi bir özelliğe olan FreeBuds 3, Dolphin Bionic şık duruşuyla göz dolduruyor. Kulağa rahat oturan ve dış görünümüyle olabildiğince estetik duran FreeBuds 3, sesin akustik şekilde iletilmesine yönelik geliştirilmiş ses kanallarıyla, sesi derin ve odaklanmış bir şekilde yansıtmayı başarıyor.

FreeBuds 3, dünyanın açık tasarıma sahip olan ilk aktif gürültü engelleyici kablosuz kulaklığı olarak karşımıza çıkıyor. Aktif Gürültü Engelleme özelliği ile müzik dinlerken, film-dizi izlerken veya telefon görüşmelerinizde dış sesleri optimize ederek gürültüleri engelleyebilen bu kablosuz kulaklık, kolay eşleşme seçenekleri yanında Huawei AI Life uygulaması üzerinden gürültü engelleme özelliğini kendinize göre ayarlayabilmenize de olanak sağlıyor.

Tüm bu özelliklere ek olarak FreeBuds 3, yaklaşık 20 saate kadar pil ömrü sunarken, kablosuz şarj desteği de karşımıza ek bir özellik olarak çıkıyor.

Bu anlamda kaliteli ve iyi bir kablosuz kulaklık satın almak isteyenler FreeBuds 3‘ü rahatlıkla satın alabilirler. Fiyatı 750 TL‘den başlayan FreeBuds 3‘ü hemen hemen bir çok teknoloji mağazasında veya e-ticaret sitesinde bulabilirsiniz.

En İyi 7 Kulaklık Markası Tavsiyesi

İnternet ortamında tavsiyede bulunan platformlardaki bilgileri kullanarak en iyi markaların en kaliteli ürünlerini bulabilirsiniz. Kulaklık tercihi yaparken de Tech Worm olarak size en iyi kablosuz kulaklıkları önermeye çalışıyoruz. Tech Worm’un önerdiği markaların başın ise sektörün liderleri olan; Apple, Sennheiser, JBL, Logitech, SteelSeries, Jabra, Beyerdynamic, Bowers & Wilkins, Beats, Audeze ve Sony  geliyor. Bu markaların, kaliteli bluetooth kulaklık, kablolu kulaklık, kulak içi kulaklık modellerden birini gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

1– Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic Bluetooth Kulaklık | Yaklaşık 300 TL

Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic alabileceğiniz en ucuz ve en uygun kulaklıklardan biri. Cihazın fiyatından dolayı ödün vermeniz gereken çok şey olsa da bu kulaklıklar iyi yapılmış, dokunmatik kontrollere sahipler ve çok ucuzlar. Kulaklıkların ses kalitesi ise orta seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Fiyatı ucuz olsa da size tavsiyemiz üzerine biraz bütçe ile daha kaliteli bir ürün almanız. Son zamanlar Xiaomi’nin sahte ürünleri piyasada bolca bulunuyor. Eğer orijinalini satın alırsanız pişman olmayacağınız bir model olacağını belirtelim.

Ürünü incelemek, yorumları okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıyı tıklayınız.

Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic Teknik Özellikler
Türü Kulak İçi
Sürücü 14.2 mm
Bluetooth Sürümü Bluetooth 5.0
Müzik Dinleyebilme Evet
Müzik Dinleme Süresi   5 Saat
Konuşma Süresi               5 Saat
TWS Var
Çalışma Mesafesi 10 Metre
Ağırlık (Toplam) 4.1 Gram
Gürültü Önleme Yok
Mikrofonlu Evet
Suya & Tere Dayanıklı Yok

2– Haylou T15 Gaming IPX5 Bluetooth Kulaklık | Yaklaşık 300 TL

Xiaomi’nin alt markası olan Haylou, bütçeye uygun yüksek kaliteli kablosuz kulaklık seçenekleri sunuyor. HaylouT15 modeli ilginç bir tasarım, geniş pil kapasiteli şarj kutusu, IPX5 standart su koruması, oyun modu ve yeterli dokunmatik gibi özelliklerle geliyor. Her biri yalnızca 3,7 gram olan kulaklıklar çok hafifler ve sıra dışı bir tasarımı var. IPX5 sertifikasına sahip olan kulaklıklar, suya karşı tam koruma sağlıyor, bu da demek oluyor ki kulaklıkları spor yaparken veya yağmurlu havalarda sıvıdan korumanıza gerek yok. T15 kulaklıklardan en iyi şekilde ses almak ve kulağa uyum sağlaması için biraz uğraşmak gerekiyor. Kulaklıkları ilk takışınızda kulağın içine oturmadığı hissini hissedebiliyorsunuz çünkü tam olarak girmiyorlar, ancak kulağa farklı oturma tasarımı nedeniyle yine de çok güvenli bir şekilde kulakta kalıyorlar. Kulaklıkların ses kalitesine gelirsek, kulaklıklar ses konusunda oldukça başarılı diyebiliriz. Çok gürültülü olmayan, kulağı yormayan bir sesi var. Orta sesler ve vokaller gayet net olarak duyuluyor. Tizler de iyi ve daha önceki modellerinde de olduğu gibi Haylou hoş bir tiz, güçlü bir ses ve derin bir bas veriyor. Genel olarak ses iyi dengelenmiş, kulağa hoş ve net geliyor denilebilir.

Ürünü incelemek, yorumları okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıyı tıklayınız.

Haylou T15 Gaming IPX5 Teknik Özellikler
Türü Kulak İçi
Sürücü 6 mm
Bluetooth Sürümü Bluetooth 5.0
Müzik Dinleyebilme Evet
Müzik Dinleme Süresi   3.5 Saat
Konuşma Süresi               3.5 Saat
TWS Var
Çalışma Mesafesi 10 Metre
Ağırlık (Toplam) 3,7 Gram (Bir Kulaklık)
Gürültü Önleme Var
Mikrofonlu Evet
Suya & Tere Dayanıklı Evet

3– Jabra Elite 3 TWS Bluetooth Kulaklık | Yaklaşık 800 TL

Bu markayı bilmeyen yoktur. Dünyanın en saygın kulaklık markasından biri olan Jabra gerçekten bu konuda uzman bir marka. Her zaman en iyi kulaklıklar listesinden bir modeline denk gelebilirsiniz. Bu üründe alternatif olarak alabileceğiniz en uygun fiyatlı Jabra ürünü. Sesten taviz vermeyi reddedenler, Jabra Elite 3 tam size göre. Zengin ve tok baslara, özelleştirilebilir güçlü sese ve hareket halindeyken net aramalar için 4 mikrofona sahip olacak şekilde geliştirilen bu kulaklıklar sayesinde maksimum performans elde edeceksiniz. Fiyatı ise biraz tuzlu olduğunu belirtelim.

Ürünü incelemek, yorumları okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıyı tıklayınız.

Jabra Elite 3 TWS Teknik Özellikler
Türü Kulak İçi
Sürücü 6 mm
Bluetooth Sürümü Bluetooth 5.2
Müzik Dinleyebilme Evet
Müzik Dinleme Süresi   7 Saat
Konuşma Süresi               Belirtilmemiş
TWS Var
Çalışma Mesafesi 10 Metre
Ağırlık (Toplam) 4.6 Gram (Bir Kulaklık)
Gürültü Önleme Var
Mikrofonlu Evet
Suya & Tere Dayanıklı Evet

4– AirPods 2.Nesil ve Şarj Kutusu Bluetooth Kulaklık | Yaklaşık 1.800 TL

Şu anda hali hazırda piyasada en çok dikkat çeken ve satılan ürünlerden bir tanesi AirPods 2.Nesil kablosuz kulaklık. Apple‘ın bu kulaklığını değerlendirmeden ve yorumları okumadan diğer ürünlere bakmayın derim. Tabi hatırlatalım bu ürün sadece Apple ürünleri ile uyumlu. Yani bir iPhone‘nuz varsa tercih edebilirsiniz. Eğer ilk kez AirPods satın almayı planlıyorsanız, varsa bir arkadaşınızdan veya tanıdığınızdan denemeyi rica edin. Ya da mümkünse bir mağazada deneyin. Tabii, kulaklıklar hijyen açısından hassas aksesuarlardır. Bu nedenle deneme işinde bu koşula dikkat etmenizi de hatırlatırız.

Ürünü incelemek, yorumları okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıyı tıklayınız.

AirPods 2.Nesil ve Şarj Kutusu Teknik Özellikler
Türü Kulak İçi
Sürücü Belirtilmemiş
Bluetooth Sürümü Bluetooth 5.0
Müzik Dinleyebilme Evet
Müzik Dinleme Süresi   5 Saat
Konuşma Süresi               3 Saat
TWS Var
Çalışma Mesafesi 10 Metre
Ağırlık (Toplam) 4.0 Gram (Her Kulaklık)
Gürültü Önleme Var
Mikrofonlu Evet
Suya & Tere Dayanıklı Evet

5– JBL Tune 560BT Bluetooth Kulaklık | Yaklaşık 550 TL

Arakadalar piyasada alabileceğiniz en uygun fiyatlı kulak üstü kablosuz kulaklık modeli bu. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Aşağıda bıraktığım linkten yorumlara bakabilirsiniz. Gerçekten çok olumlu geribildirimleri var. Ayrıca kulaklık olabildiğince şık ve kompakt bir görünümü var. Hatırlatalım kafa yapınız büyükse biraz rahatsız edebilir. Özellikle çocuklar için önerdiğim ve ses kalitesi konusunda ideal olan bir kulaklık modeli diyebilirim.

Ürünü incelemek, yorumları okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıyı tıklayınız.

JBL Tune 560BT Teknik Özellikler
Türü Kulak Üstü
Sürücü 32 mm
Bluetooth Sürümü Bluetooth 4.1
Müzik Dinleyebilme Evet
Müzik Dinleme Süresi   16 Saat
Konuşma Süresi               Belirtilmemiş
TWS Yok
Çalışma Mesafesi 10 Metre
Ağırlık (Toplam) 155 Gram
Gürültü Önleme Yok
Mikrofonlu Evet
Suya & Tere Dayanıklı Yok

6– Sony WH-CH510 Bluetooth Kulaklık | Yaklaşık 000 TL

Genel itibariyle Sony WH-CH510 modelinin ses kalitesi çok iyi ve net. Tizler ve baslar gayet başarılı ve cızırtı vs. gelmiyor. Konuşma süresinin çok iyi bir seviyede olduğunu belirtmekte fayda var. Teknik özelliklerinde 30-35 saat kullanım sağladığı belirtilmiş. Tabi çok bass bağımlısıyım diyorsanız bu modelden daha kaliteli kulaklıklar olduğu kesin. Bu kulaklık fiyat performans ürünü olarak beklentinizi karşılayacak bir ürün diyebilirim. Pedler büyük olmadığı için yanlardan biraz ses alıyor. Bu birazda kafa ve kulak yapısı ile alakalı olabilir. Pedleri kulağınızdan çıkarttığınız zaman, pedlerin baskısından kaynaklı hafif yanma ile karşılaşmanız mümkün. Günlük hafif koşu yapanlar veya evde oturup sessizce müzik dinleyenler için idea. Sony kalitesi ve bir f/p ürünü diyebilirim.

Ürünü incelemek, yorumları okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıyı tıklayınız.

Sony WH-CH510 Teknik Özellikler
Türü Kulak Üstü
Sürücü 30 mm
Bluetooth Sürümü Bluetooth 5.0
Müzik Dinleyebilme Evet
Müzik Dinleme Süresi   35 Saat
Konuşma Süresi               30 Saat
TWS Yok
Çalışma Mesafesi 10 Metre
Ağırlık (Toplam) 132 Gram
Gürültü Önleme Yok
Mikrofonlu Evet
Suya & Tere Dayanıklı Yok

7– Philips SHB5250BK/00 Bluetooth Kulaklık | Yaklaşık 000 TL

Bu ürünü telefon gibi mobil aygıtlarda sorunsuz kullanabilirsiniz. Ancak laptop gibi bilgisayarda bağlantı ile ilgili şikayetler mevcut. Telefon ile kullanacaklar ise, kulaklık tasarımı kulağınız için uygunsa gönül rahatlığıyla alabilir. Baslar gayet iyi, sesi dışarı veriyor. Yüksek seste müzik dinleyenler için problem olabilir. Aygıta bağlanması kolay ve hızlı, ayrıca araya duvar vs. girmezse diğer odalardan da rahatlıkla  çekiyor. Bu arada belirtelim mikrofonu ise gayet iyi diyebilirim.

Ürünü incelemek, yorumları okumak veya satın almak için buradaki (tıkla) bağlantıyı tıklayınız.

Philips SHB5250BK/00 Teknik Özellikler
Türü Kulak İçi (Kanal Tipi)
Sürücü 14.2 mm
Bluetooth Sürümü Bluetooth 4.1
Müzik Dinleyebilme Evet
Müzik Dinleme Süresi   4.5 Saat
Konuşma Süresi               4.5 Saat
TWS Yok
Çalışma Mesafesi 10 Metre
Ağırlık (Toplam) 14.7 Gram
Gürültü Önleme Yok
Mikrofonlu Evet
Suya & Tere Dayanıklı Yok

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı