Bilgi

Ramazan Ayı Her Yıl 10 veya 11 Gün Önce Gelir!


Ramazan ayının tarihi ile ilgili miladi takvim karşılığında net bir standart yoktur. Ramazan ayı Hicri Takvime göre olduğundan dolayı kullandığımız miladi takvim hicri takvime göre farklılık taşıdığından günler/aylar birbirini tutmamaktadır.

Şöyle ki Miladi Takvim miladı (yani yılı) tarih başlangıcı ve Dünya’nın Güneş etrafındaki dönüş süresi olan 365 gün 6 saatlik zamanı “1 yıl” olarak kabul eder. Oysa Hicri Takvim 1 yılı 354 ya da 355 gün olan ve 12 kameri aydan oluşan, Hz. Muhammed’in (S.A.V) Mekke’den Medine’ye hicretini başlangıç yılı (1. yıl) kabul eden ve Ay’ın Dünya çevresinde dolanımını esas alan bir takvim sistemidir.

Buradan çıkaracağımız sonuç şudur. Ramazan kameri aylardandır.  Kameri ayların başlangıcı ile sonu ayın hareketlerine göre belirlenmektedir. Bu nedenle Ramazan kullandığımız miladi takvime göre her yıl bir önceki yıla göre on veya on bir gün önce gelir. Bu nedenle ramazan ayı sürekli bir döngü içindedir. (Yaz veya kış aylarına denk gelmektedir) Yaklaşık olarak her 33 yılda bir Ramazan Bayramı aynı günlere denk gelir.

 

3 Yorum

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı