Bilgi

İnsanlar Her Gün Ortalama 6 Saat 42 Dakikasını İnternette Harcıyor


Sosyal medya yönetim platformu Hootsuite ve dijital pazarlama ajansı We Are Social, yıllık dijital raporunu oluşturmak için bir araya geldi. Rapor, dünyanın geçen yıl internet ortamında tıkladığı, kaydırdığı ve aradığı her şeyi ortaya koydu.

Rapora göre, “2018’in En İyi İnternet Kullanıcısı” ödülü, vatandaşların her gün 10 saat 2 dakikalık internet süresinin şaşırtıcı bir şekilde arttığı Filipinler‘e gidiyor. Buna karşılık, küresel ortalama 6 saat 42 dakikada duruyor.

İkinci ve üçüncü sırada sırasıyla Brezilya ve Tayland bulunuyor, bu ülkelerde insanlar günde ortalama 9 saat 29 dakika ve 9 saat 11 dakikasını internette geçiriyor. Bu arada, ABD ve İngiltere ise ortada bir yerde yer alıyor. Amerikalılar günde ortalama 6 saat 31 dakika, İngilizler 5 saat 46 dakikasını internette geçiriyor. Sonuncusu Japonya bulunuyor. Bu ülkenin internet kullanımı ortalama 3 günde bir 45 dakikalık bir ortalama ile yer alıyor.

Peki, insanlar tüm bu zaman boyunca internette ne yapıyorlar?

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, sosyal medya internet kullanıcılarının büyük bir bölümünü kapsıyor. Rapor, dünyanın yüzde 45’inin en az bir sosyal medya hesabına sahip olduğunu ortaya koydu. Bu rakam geçen yıla göre yüzde 9 arttı.

Sosyal medyada harcanan zaman miktarı açısından, her gün ortalama 2 saat 16 dakika kaydırma, beğenme ve retweetleme yapıyoruz. Ancak, dünyanın neresinde olduğunuza bağlı olarak çok fazla çeşitlilik var. Örneğin Filipinliler, sosyal medyada ortalama 4 saat 12 dakika harcıyor, Japonya’da ise ortalama 36 dakikasını harcıyor.

Yine de, sosyal medya konusundaki saplantımıza rağmen, tek başına bir platform olarak (Facebook) en çok ziyaret edilen web sitelerinde “En İyi 5” sırasında yer almıştır. Abonelik için ilk beş site; Google, Youtube, Facebook, Baidu ve Wikipedia‘dır.

Raporda, daha fazla insan çevrimiçi olunca dünyanın nasıl birleştiğine de dikkat çekiliyor. Geçtiğimiz yıl en büyük mutlak büyümeyi gören ülke, internet kullanıcılarının yüzde 21 oranında artmasıyla Hindistan oldu. Bu arada, gidebilecek en uzak ülke, erişimin son derece sınırlı olduğu ve yalnızca özel izinle izin verildiği Kuzey Kore. Rapora göre, 2018’de Kuzey Kore’de yalnızca 20.000 internet kullanıcısı vardı.

Screentime‘daki yükseliş konusunda endişelenmeli miyiz? Londra Ekonomi Okulu‘nda (LSE) medya ve iletişim bölümünde Profesör olan Sonia Livingstone, CNN’ye verdiği demeçte şunları aktardı. “Bu zamanın büyük bir kısmı giderek daha fazla çevrimiçi olan işle açıklanabilir. (Örneğin, uygulamanın sürücüler tarafından neredeyse sürekli kullanılmasını gerektiren Uber‘i düşünün.) Ardından, bir başka katkıda bulunabilecek faktör olan kişi yerine, giderek daha fazla çevrimiçi yapılan hükümet ve idari süreçlerin dijitalleşmesi bulunuyor.”

Rapor, yerel yönetim organları, CIA Factbook, Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası ve ABD nüfus sayımı dahil olmak üzere geniş bir kaynak bankasından elde edilen bilgiler kullanılarak gerçekleştirildi.

Kaynak: https://www.iflscience.com/

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı