Bilgi

Powerbank (Taşınabilir Şarj Cihazı) Tavsiyesi 2018


Yeni nesil akıllı bir cep telefonunun normal kullanımda bataryasının dayanma süresi yaklaşık bir gün olduğunu hepimiz tecrübe ederek öğrenmişizdir. Telefonda bulunan uygulama sayısının artması ve özellikle WhatsApp, Facebook, Instagram gibi “Sosyal Medya” hesaplarına günümüzün neredeyse yarısını ayırıyor olmamızdan dolayı telefon bataryaları yetersiz kalıyor. Gün ortasında %15’lere dayanan bir cep telefonu bataryasının canımızı sıkmasını istemiyorsak bir Powerbank almak kaçınılmaz hale gelecektir. Ancak Powerbank alırken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var.

Aktif bir şekilde Powerbank kullanıyorsanız ilk fark edeceğiniz şey -günden güne- telefon bataryanızın inanılmaz bir şekilde hızla tükendiğine tanık olacaksınız. Aslında bataryanın ileriki zamanlarda tükenmesine neden olan şey Powerbank’ın ta kendisi. Özellikle kalitesiz Powerbank modellerini aktif bir şekilde kullanıyorsanız bir yıl içerisinde yeni bir telefon bataryası almak durumunda kalabilirsiniz. Bu durumu kaliteli cihazlarda yaşayacaksınız ancak kalitesiz ürünler çok hızlı bir şekilde telefon bataryasının kullanım süresini kısaltmaktadırlar.

Bilmeniz gereken bir diğer olay ise hangi Powerbank’ı alırsanız alın hepsinin bir kullanım süresi bulunuyor. Yani ben Powerbank’ı aldım artık yıllarca kullanırım gibi bir fikriniz varsa unutun gitsin. Bu cihazların tam dolulukta aktif kullanıldığında veya hiç kullanılmasa bile belirli süre (yıl) sonra şarj etme kapasitesinin düştüğüne tanık olacaksınız. Özellikle şarj etme yoğunluğunuza göre ilerleyen zamanlarda daha çabuk tükendiğini göreceksiniz.

Piyasada hatırı sayılır türde ve sayıda Powerbank yada diğer adıyla Taşınabilir Şarj Cihazı bulmak mümkün. Burada seçim yaparken dikkat etmeniz gereken üç şey marka, mAh değeri ve çıkış gücü olacaktır.

1- Marka değeri yüksek bir cihaz alın keza bu tip cihazların korsanları başınıza dert açabilir yani kısaca patlayabilir ki bunu eminim hiç istemezsiniz. Ayrıca cihazın bozulması vs. gibi durumlarda iade ve değişim seçenekleri karşısında “bana ne” diyen bir firmadan kurtulmuş olursunuz. Şu anda ülkemizde en çok tercih edilen powerbank markası kuşkusuz Xiaomi. Tabi bu maka dışında adından çoksa söz ettiren S-Link, Ttec, Romoss, Codegen, TP-Link, Sony, Samsung gibi modellerde bulunuyor.

2- mAh, İngilizce “Miliampere-Hour” (Miliamper-Saat) kısaltmasıdır. Kısaca bir şarjlı pilin boşalana kadar verebileceği enerji ölçüsü birimidir. Cep telefonu bataryarında bu birimin yüksek olması, pilin daha uzun süre enerji sağlayabileceği anlamına gelir. mAh ya da Miliampere-Hour pillerin tek seferde toplam ne kadar enerji depolayabildiğini gösterir. O nedenle daha fazla mAh değerine sahip olan piller, daha büyük, ağır ve/veya kalın olurlar.

3- Çıkış gücü ne kadar yüksekse telefon o derece hızlı şarj oluyor. 1A, 2A, 2.4A, 3A gibi çıkış güçleri bulunuyor. Değer yükseldikçe telefonun şarj süresi kısalıyor. Bir çok powerbank’ta artık 2 USB çıkışı bulunuyor. Tabi istediğinize göre tek çıkışlı alabilirsiniz. Ancak çoğu zaman 2 USB çıkışlı powerbank bir başkasınında bu cihazdan faydalanmasını sağlıyor. Ayrıca bazı modellerde her USB çıkışının farklı güç değeri bulunuyor.

Powerbank arada derede bana lazım diyorsanız gidip mAh değeri çok yüksek bir cihaz almanıza hiç gerek yok. Piyasada çok kaliteli ve küçük boyutta bir cihaz bulmak mümkün. Yok ben sürekli kullanıyorum bana iyi bir şey lazım derseniz araba aküsü kadar büyük bir cihaz alabilirsiniz. Basit bir şekilde cep telefonunuzun bataryası 3000 mAh diyelim ve 10000 mAh değerinde bir Powerbank satın aldınız. Bunun anlamı 1000 mAh enerji kaybı olacağını varsayarsak telefonunuz 3 kez tam olarak şarj edebilecektir.

Powerbank (Taşınabilir Şarj Cihazı) Tavsiyesi 2018

Marka konusunda şu anda hali hazırda dünyanın en iyi taşınabilir şarj cihazı kuşkusuz Xiaomi (Şaomi)’dir. Bunun dışında bir çok marka var elbet ancak ilk olarak tercihlerinizin arasında Xiaomi olması sizin için artı bir durum olacağına eminim. Aşağıdaki fiyatlar ortalama fiyatlardır. Doğrudan marka modeli Google’de arattırdığınızda daha uygun seçenekler karşınıza çıkacaktır.

1- Xiaomi Mi 2 10000 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı | Yaklaşık Fiyat 60 TL

2- Xiaomi Mi 2 20000 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı | Yaklaşık Fiyat 130 TL

3- Samsung EB-PN915B 11300 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı | Yaklaşık Fiyat 100 TL

4- TP-Link TL-PB10400 10400 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı | Yaklaşık Fiyat 75 TL

5- Trust Primo 5200 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı | Yaklaşık Fiyat 50 TL

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı