Bilgi

500 TL Yazıcı Tavsiyesi | En Uygun Yazıcı Önerisi


Bir yazıcı almak istiyorsunuz ve 500 TL gibi bir bütçe ayırdınız. Burada ihtiyacınıza yönelik olacak bazı soruları cevaplamamızda fayda var. Öncelikle siyah-beyaz mı yoksa renkli bir yazıcı mı istiyorsunuz?  Ofis gibi sürekli çıktı alınacak bir işyerinde mi kullanacaksınız yoksa bireysel olarak mı? Çok fonksiyonlu dediğimiz fotokopi, tarayıcı, fax gibi ek özellikler gerekiyor mu?

Şimdi bu soruların tamamına yön verebilecek bazı temel bilgiler verelim. Öncelikle bir çok yazıcı çeşidi olduğunu hatırlatmakta fayda var. Piyasada yazıcı denildiğinde aklımıza üç yazıcı türü geliyor. Bunlar dışında yazıcı türleri var fakat kullanım alanları olabildiğince kısıtlı olduğunu belirtmekte fayda var.

a- Nokta Vuruşlu Yazıcılar: Banka, kargo, ptt, muhasebe gibi nüshalı çıktı elde etmek isteyenler için ideal olan bir yazıcı modeli. Bu yazıcılar daha ince yapıda ve sesli çalışırlar. Bir bankada veya kargo gönderiminde dekont alırken cızırtılı bir şekilde çalışan yazıcı tiplerdir.

b- Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılar: Bu tip yazıcılar daha çok kaliteli renkli çıktı (fotoğraf) veya bireysel olarak renkli çıktı almak için kullanılır. Tabi istediğinizde siyah-beyaz çıktı elde edebiliyorsunuz. Ancak bunların kartuşları oldukça pahalıdır. Eğer fotoğraf gibi baskı işlemlerinde kullanacaksanız o zaman kaliteli kağıtlar kullanmalısınız. Bireysel olarak çocuklar için ödev v.s gibi renkli çıktı elde edebilirsiniz. Piyasada çok ucuza 100 TL’den başlayan fiyatları var. Ama kesinlikle bunların ucuzlarını kullanmayın. Çünkü kartuş donması, yazdırma kafası sorunları ortaya çıkıyor. Hatta şunu diyebilirim ilk aldığınızda kartuşları genelde boşa yakın ve yarı oranında dolu oluyor. Kartuş fiyatları ise neredeyse yazıcı fiyatı kadar.

Mürekkep Püskürtmeli bir yazıcı satın almak istediğinizde veya özelliklerine baktığınızda genellikle üzerinde Deskjet, Inkjet, Photsmart, Officejet gibi terimler görürürüz. Deskjet: Photoret Precision Teknolojisi kullanılarak kaliteli renkli yada siyah yazdırma işlemi gerçekleştiren ve bir çok türdeki kağıt kullanılabilen yazıcı modelidir. Inkjet: Baskı kalitesi oldukça iyi olan bu yazıcılarda 4 kartuş ve bu kartuşlar için yatak bulunmaktadır. Photsmart: Daha çok dijital fotoğraf makinesi fotoğraflarını baskı haline getirmek için kullanıldığı gibi diğer yazdırma işlemlerinide gerçekleştirir. Officejet: Bu tip yazıcılar aslında çok fonksiyonlu yazıcı dediğimiz “all in one” yazıcılardır. Fotoğraf kalitesinde renkli baskı, renkli fotokopi, renkli faks ve renkli tarama özelliğine sahiptirler.

c- Lazer Yazıcılar: Günümüzde en çok kullanılan ve tercih edilen yazıcı modelidir. Bu tür yazıcılar hem renkli hemde siyah beyaz çıktı almak için kullanılan ideal yazıcı türleridir. Ancak fotoğraf baskısı tercih edilecekse o zaman mürekkep püskürtmeli yazıcılara bakılmalıdır. Lazer yazıcılar toner adı verilen boya tozları kullanılırlar ve kartuşlara göre daha ekonomiktirler.

Neyse konuyu çok uzatmadan şimdi öneri kısmına geçelim. Eğer kaliteli baskı (fotoğraf) gibi renkli çıktı elde etmeyecekseniz kesinlikle ama kesinlikle lazer yazıcı alın! Lazer yazıcılar tıpkı fotokopi makinaları gibi seri bir şekilde çıktı elde edebilen ve ekonomik türde –orijinal, muadil, dolum- toner kullanabilen yazıcı tipleridir. Oldukça hızlı ve çok sayıda çıktı sağlayan, bireysel veya toplu bir şekilde kullanımı yaygın olan yazıcılardır. Fiyatı her ne olursa olsun bu yazıcılar her alanda kullanılabilir. En ucuzundan en pahalısına kadar. Arıza yapma olasılığı düşük olan bu yazıcılarda yukarıda bahsettiğimiz üzere fotokopi mantığı ile çalışır. Bu tip yazıcılarda sadece siyah beyaz değil renkli baskıda elde edilebilir. Ancak fotoğraf baskısı gibi kaliteli bir baskı elde etmek pek mümkün olmadığını hatırlatmakta fayda var. Aslında çok kaliteli baskı elde eden lazer yazıcılar var ancak bunun için kaliteli kağıt kullanımı ve bütçeyi arttırmanız gerekiyor.

Fotoğraf baskısı gibi kaliteli çıktı elde etmek istiyorsanız Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı almanız gerekiyor. Ancak bu durumda bütçeyi arttırmanızda fayda var. Bu türde yazıcıların ucuzunu kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çünkü uzun süre kullanılmadığında mürekkep kartuşu donması veya yazdırma kafası sorunları ortaya çıkabiliyor ki kartuşları olabildiğince pahalı cihazlardır.

Bunun dışında bu yazıcı türlerine bazı fonksiyonlar eklenerek (network, tarayıcı, fotokopi, fax, kimlik fotokopi) All in One olarak isimlendirilmiştir. Artık bunlar ise tamamen sizin tercihiniz. Her yazıcıyı ağ üzerinde kullanabilirsiniz. Ancak network yazıcılar doğrudan ethernet kablosuna bağlanabildiğinden işyerindeki bütün bilgisayarlar tarafından kolayca bağlanıp kullanılabilir. Ethernet bağlantısı yani network özelliği olmayan bir yazıcıya birden fazla bilgisayar bağlanabilir ancak yazıcının USB ile bağlı olduğu bilgisayarın açık kalması gerekiyor. Ancak böyle diğer bilgisayarlar çıktı alabilir. Umarım kafanızı karıştırmamışımdır 🙂

Şimdi size birkaç yazıcı tavsiyesinde bulunayım!

1- Sadece siyah-beyaz yazdıracaksanız aşağıdaki yazıcıları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bireysel ve ofis kullanımına uygun yazıcılar.

Samsung SL-M2820ND Lazer Yazıcı >>> Yaklaşık 500 TL

Brother LaserJet HL-1211W Mono Lazer Yazıcı >>> Yaklaşık 300 TL

Canon i-SENSYS LBP6030 Beyaz Lazer Yazıcı (A4) >>> Yaklaşık 350 TL

HP LaserJet Pro P1102 Lazer Yazıcı >>> 550 TL

2- Hem siyah beyaz hem de çok fonksiyonlu yazıcı (tarayıcı, fotokop vs.) istiyorsanız bolca seçenek mevcut. Bu konuda şahsen yıllardır kullandığım Brother DCP-1511’i tavsiye edebilirim. Bu yazıcılar hem iş hemde bireysel kullanıma olabildiğince uygun.

Brother DCP-1511 Çok Fonksiyonlu Yazıcı >>> 500 TL

Samsung SL-M2070 Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı >>> Yaklaşık 475 TL

HP LaserJet Pro M130A Çok Fonksiyonlu Yazıcı >>> Yaklaşık 520 TL

3- Renkli lazer yazıcı satın almayı düşünüyorsanız o zaman bütçeyi arttırmanız gerekiyor piyasada neredeyse en iyi Lazer renkli yazıcılar neredeyse 700 TL’den başlıyor.

Canon Laser I-Sensys LBP7100CN Renkli Lazer Yazıcı >>> Yaklaşık 750 TL

Canon i-Sensys LBP7010C Lazer Yazıcı >>> Yaklaşık 550 TL

4- Fotoğraf baskısı kalitesinde çıktı elde etmek için daha kaliteli ürünlere bakmanızda fayda var. Gerçekten de kaliteli bir ürün 400 TL’den başlıyor. 400 TL ve altında ki ürünleri tercih ettiğinizde biraz daha dikkat etmenizde fayda var. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere bu tip yazıcılar mürekkep püskürtmeli oluyor. Ayrıca satın almadan önce kartuş fiyatlarını muhakkak öğrenin.

Brother DCP-T500W Çok Fonksiyonlu Tanklı Yazıcı >>> Yaklaşık 680 TL

Epson L382 Çok Fonksiyonlu Tanklı Yazıcı >>> Yaklaşık 510 TL

Canon Pixma E514 Çok Fonksiyonlu Yazıcı >>> Yaklaşık 400 TL

Canon Pixma G2400 Çok Fonksiyonlu Tanklı Yazıcı >>> Yaklaşık 540 TL

Yorum yapmak için tıklayın.

"Yorum Yazın"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı